Їжа буде холодною навіть без холодильника: цікавий досвід африканців

Читать на русском
Автор
Продукти довше будуть свіжими
Продукти довше будуть свіжими. Фото pixabay.com

Ці поради вам знадобляться

В умовах відключення світла влітку залишається актуальним не лише охолодити приміщення без кондиціонера, але й зберегти продукти без холодильника. Дехто використовує пляшки з замороженою водою, які під час відключень перекладає до холодильника. Інші готують на один раз або ж надають перевагу консервованим продуктам.

Сьогодні ми хочемо поділитися іще одним способом, за допомогою якого можна зберігати продукти холодними. Таким користуються в Африці, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як зберегти продукти холодними без холодильника

Так, необхідно взяти два неглазуровані керамічні горщики — один більший, інший менший, щоб один помістився всередину іншого. Після цього необхідно наповнити дно великого горщика кількома сантиметрами піску та поставити зверху менший горщик. Наступним кроком буде заповнити простір між двома посудинами піском та налити на пісок холодну воду. Далі горщики потрібно накрити керамічною кришкою або вологою тканиною. Таким чином всередину меншого горщика можна класти продукти і вони досить довго залишатимуться з такою ж температурою. Але важливо не забувати підливати воду до піску.

Коли вода випаровується через глину, вона випускає енергію повітря і охолоджує простір всередині горщика. Це схоже на те, як ми бризкаємо водою на обличчя в спеку. Вода випаровується зі шкіри, охолоджуючи її в цьому процесі. Холодоагент у холодильнику працює за схожим принципом, використовуючи випаровування для відведення тепла з самого холодильника. Саме тому задня частина холодильника тепла.

Ці охолоджувачі корисні в місцях без електрики, але також підходять для тих, хто не має холодильника, потребує більше місця або хоче знизити рахунки за електроенергію. Крім того, вони значно екологічніші, оскільки не потребують палива, включаючи нафту або газ.

Раніше ми писали, як відлякати нав'язливих комах на балконі. Один із найефективніших домашніх засобів від ос, який дійсно працює, — звичайний паперовий пакет.