Температура у кімнаті знизиться за пів години: як це зробити без кондиціонера

Читать на русском
Автор
7265
Приміщення вмить охолодиться
Приміщення вмить охолодиться. Фото pixabay.com

Цей лайфхак стане у нагоді

Різноманітні поради щодо охолодження приміщення у спеку під час відключення світла цього літа актуальні, як ніколи. Допомогти у цьому можуть не лише лід на підвіконні чи пляшки із замороженою водою, але також вентилятор, коли світло таки є.

Окрім того, що цей пристрій споживає значно менше електроенергії, ніж кондиціонер, температуру у приміщенні за допомогою можна знизити на 5 градусів. Як саме це зробити — розповідають на порталі "Ukr.Media".

Як охолодити приміщення за допомогою вентилятора

Так, аби скористатися лайфхаком, знадобиться два прилади — вентилятор та найдешевший зволожувач повітря. Далі необхідно увімкнути вентилятор на найнижчу потужність, а поруч поставити зволожувач, із набраною у нього водою, та увімкнути пристрої. Таким чином вентилятор розганятиме вологу по всій кімнаті та швидко охолоджуватиме приміщення. Кімната наповниться свіжістю і стане набагато холоднішою.

Цей метод особливо корисний у спекотні літні дні, коли температура на вулиці піднімається до максимальних позначок. Поєднання вентилятора і зволожувача створює ефект природного кондиціонування, який не тільки охолоджує повітря, але й зволожує його, що є корисним для здоров'я. Крім того, цей спосіб дозволяє заощадити електроенергію порівняно з використанням кондиціонера.

А якщо треба врятуватися від спеки, але немає світла чи немає вентилятора та зволожувача, є ще один ефективний спосіб, яким користуються мешканці Африканських країн. Все дуже просто і не потребує жодних пристроїв — поки є електрика, візьміть невеликі рушники, змочіть їх водою, складіть навпіл і покладіть у морозильну камеру. Коли настане спека, дістаньте заморожений рушник і покладіть його на голову у вигляді даху будинку — це працюватиме не гірше, ніж кондиціонер.

Раніше ми писали, як відлякати нав'язливих комах на балконі. Один із найефективніших домашніх засобів від ос, який дійсно працює, — звичайний паперовий пакет.