Актуально, як ніколи: як охолодити квартиру без кондиціонера

Читать на русском
Автор
1252
У квартирі стане затишно та не так спекотно
У квартирі стане затишно та не так спекотно. Фото pixabay.com

Ці поради вам знадобляться

Цьогоріч охолодження приміщення влітку актуально, як ніколи, адже температура повітря за вікном б'є всі рекорди, а енергетики усіляко закликають обмежити користування кондиціонером. Однак занепадати духом не варто, адже існує немало народних методів, за допомогою яких можна стабілізувати температуру у квартирі.

У пригоді стануть вентилятор, коли електроенергія є у будинку, лід та зволоження повітря. Про це інформує "Ukr.Media".

Як охолодити приміщення

Вентилятор

Варто зазначити, що це один із найбюджетніших способів охолодити приміщення, коли електроенергію увімкнули, адже вентилятор споживає в рази менше електроенергії, ніж кондиціонер. Щоб повітря охолоджувалось ефективніше, краще зачинити та затемнити вікна так само як при використанні кондиціонера. Для підсилення охолоджувального ефекту можна розмістити перед вентилятором ємність з водою та льодом. Завдяки обдуву, холодні випари розповсюджуватимуться по кімнаті, зволожуючи та охолоджуючи повітря.

Лід на підвіконня

Якщо вентилятора немає, ємність з холодною водою та льодом на підвіконні може стати порятунком — вони охолоджуватимуть повітря, що надходить зовні. Лід та воду варто міняти кожні 2-3 години, тому запаси льоду необхідні. Окрім цього, рекомендується зволожувати штори водою, що додатково охолоджуватиме приміщення.

Зволоження повітря

Для зволоження повітря можна застосовувати звичайний пульверизатор. Важливо зволожувати не лише повітря, але й підлогу, регулярно протираючи її прохолодною водою. Те саме слід робити й з іншими поверхнями, але обережно, щоб через надлишок вологи приміщення не перетворилося на хамам.

Раніше ми писали, як відлякати нав'язливих комах на балконі. Один із найефективніших домашніх засобів від ос, який дійсно працює, — звичайний паперовий пакет.