Підживіть помідори цими засобами і урожай буде гігантський

Читать на русском
Автор
1278
Чим підживити помідори в липні 2024 року Новина оновлена 17 липня 2024, 15:35
Чим підживити помідори в липні 2024 року. Фото Canva

Томати потребують хорошої підгодівлі

Помідори буває досить складно вирощувати через особливі умови, які їм потрібні. Все можуть зіпсувати неправильні рослини-сусіди, недостатній полив або відсутність добрив. У такому випадку урожаю не буде.

Найбільше помідори потребують влітку таку речовину, як калій. Вона допомагає кореневій системі швидше розвиватися, робить рослиною більш стійкою до зовнішніх подразників, а також покращує смак плодів, розповіли на Youtube-каналі "Дім та присадибна ділянка". Водночас важливо дотримуватися правильних пропорцій, щоб не зашкодити овочу.

Чим підживити помідори в липні

Достатньо для томатів калію, а ще фосфору та кальцію міститься у попелі. 2 літри цієї речовини слід розбавити в 10 літрах води. Тоді кожен літр засобу треба розводити ще в 10 літрах води. Використовуємо таким чином: 1 літр розчину на основі попелу — під 1 кущ помідорів.

Також серед усіх добрив на основі калію варто підживити томати сульфат калієм. Для розчину беруть 2,5 грама речовини на 1 літр води, якщо підгодовувати рослину під корінь. А от для обробки з обприскувача беруть 2 грами сульфат калію на 1 літр води.

Важливо розводити речовини в теплій воді, адже холодна спричиняє у рослин стрес. Між процедурами підживлення треба робити паузи в 2-3 тижні.

Раніше "Телеграф" писав, чому огірки ростуть гіркими. Є кілька поширених помилок, яких допускаються багато городників.