Ви робили це неправильно: за якої температури прати рушники

Читати російською
Автор

Тканина залишиться м'якенькою

Коли ми купуємо банні рушники, то ще деякий час насолоджуємося їхньою свіжістю та м'якістю. Однак з часом, вони стають колючими та неприємними на дотик. Аби цього уникнути — достатньо додати у барабан копійчаний засіб, що є у кожному домі.

При цьому, за словами дерматологів, просто випрати рушники недостатньо — важливо робити це правильно. Як саме — інформують на порталі "Ukr.Media".

Як правильно прати рушники

Так, необхідно дотримуватися належної гігієни в щоденному житті, включаючи правильне використання і догляд за банними рушниками. Рекомендується прати рушники після трьох-чотирьох використань. При цьому важливо дотримуватися кількох основних правил під час прання.

По-перше, не слід перевантажувати пральну машину і заповнювати її до країв, оскільки рушники не зможуть належним чином випратися, а зайва вода не відіжметься так, як потрібно.

По-друге, оптимальна температура прання банних рушників становить 30°C-40°C, тобто нема потреби використовувати саме гарячу воду.

Попри те, що прання рушників при високих температурах є найефективнішим методом знищення мікробів, температура 30°C або 40°C також знищує більшість бактерій і зберігає волокна рушників, зазначають експерти.

Раніше ми писали, як прибрати жир та плями з кухонних рушників. Вони знову стануть чистими та свіжими.