Кухонні рушники знову стануть чистими та свіжими: спробуйте ці засоби

Читать на русском
Автор
Як прибрати жир та плями з кухонних рушників Новина оновлена 07 червня 2024, 11:06
Як прибрати жир та плями з кухонних рушників. Фото kotel.guru

Ваші рушники стануть чистими та приємними на запах

Жир та інші забруднення, які залишилися на кухонних рушниках, буває складно видалити за допомогою звичайного порошку при стандартному пранні. Для цього потрібні ефективніші засоби, здатні впоратися зі стійкими плямами. Однак існує лайфхак, який допоможе повернути рушникам чистоту та свіжість без особливих зусиль.

У матеріалі OBOZ.UA підказали господаркам, якими підручними засобами можна вирішити проблему. Після цього лайфхака ваші рушники стануть як нові.

Як прибрати жир та плями з кухонних рушників

Плями на кухонних рушниках залишаються через контакт з оліями та жировими речовинами при приготуванні їжі. Часто вони вбирають жир при витиранні рук або поверхонь, що робить їх важковивідними при звичайному пранні. Але є кілька способів.

Господиням рекомендують замочити рушники у білому оцті. Для цього засіб в рівних пропорціях слід змішати з гарячою водою, занурити в розчин рушники й залишити на 30 хвилин, щоб оцет почав діяти та розчиняти стійкі жирові плями. Після цього рушники потрібно прополоскати у чистій воді та закинути у прання. Цей простий метод не тільки очищає тканину, а й дезінфікує її, повертаючи рушникам свіжість та чистоту.

Є ще один лайфхак – посипте плями на кухонних рушниках звичайною содою, а потім відправте у пральну машинку. Цей засіб має абсорбуючі властивості та допоможе видалити жир.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися харчової молі одним засобом. Для цього знадобиться камфорна олія.