Ви робили це неправильно: за якої температури прати рушники

Читать на русском
Автор
1229
Рушники будуть чистими та пахучими
Рушники будуть чистими та пахучими. Фото pixabay.com

Тканина залишиться м'якенькою

Коли ми купуємо банні рушники, то ще деякий час насолоджуємося їхньою свіжістю та м'якістю. Однак з часом, вони стають колючими та неприємними на дотик. Аби цього уникнути — достатньо додати у барабан копійчаний засіб, що є у кожному домі.

При цьому, за словами дерматологів, просто випрати рушники недостатньо — важливо робити це правильно. Як саме — інформують на порталі "Ukr.Media".

Як правильно прати рушники

Так, необхідно дотримуватися належної гігієни в щоденному житті, включаючи правильне використання і догляд за банними рушниками. Рекомендується прати рушники після трьох-чотирьох використань. При цьому важливо дотримуватися кількох основних правил під час прання.

По-перше, не слід перевантажувати пральну машину і заповнювати її до країв, оскільки рушники не зможуть належним чином випратися, а зайва вода не відіжметься так, як потрібно.

По-друге, оптимальна температура прання банних рушників становить 30°C-40°C, тобто нема потреби використовувати саме гарячу воду.

Попри те, що прання рушників при високих температурах є найефективнішим методом знищення мікробів, температура 30°C або 40°C також знищує більшість бактерій і зберігає волокна рушників, зазначають експерти.

Раніше ми писали, як прибрати жир та плями з кухонних рушників. Вони знову стануть чистими та свіжими.