Ванна — найгірше місце: де краще зберігати рушники

Читать на русском
Автор
Через високу вологість рушники відволожуються
Через високу вологість рушники відволожуються. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, де найкраще зберігати рушники

Рушник, повішений на гачок або батарею, можна побачити практично у кожній ванній кімнаті. І здається, що для нього немає найкращого місця. Так він завжди знаходиться під рукою і скористатися ним можна швидко. Насправді ванна кімната – найгірше місце для зберігання рушників, пише TOP.

Чому не можна зберігати рушники у ванній

Через постійне використання води під час купання або прання у ванній кімнаті зазвичай тепло і сиро. А це ідеальні умови для розвитку бактерій та грибків. Особливо, якщо кімнату не провітрюють регулярно.

Якщо рушник неприємно пахне, це не завжди ознака того, що він погано випраний. У випадку, коли він зберігається у сирій ванній, цілком можливо причиною неприємного запаху є бактерії. У такому разі його не можна використовувати, щоб не перенести шкідливі мікроорганізми на шкіру.

Де зберігати рушники

Якщо ви дбаєте про гігієну, завжди слід зберігати рушники в сухому місці, що провітрюється, і приносити у ванну кімнату тільки під час прийняття ванни. Для постійного зберігання може підійти шафа або вбиральня. Але перш ніж покласти рушник на зберігання, переконайтеся, що він чистий і сухий, щоб не було цвілі та неприємних запахів.

Як часто потрібно міняти рушники

Насамперед у кожного члена сім’ї має бути свій рушник. Його слід замінювати на чистий після 2-3 використань. Рушники для рук та обличчя, які використовуються частіше, ніж банні, можна міняти щодня. Особливо, якщо рушник для рук використовують усі члени сім’ї.

Раніше "Телеграф" розповідав, як повернути м’якість рушникам. У цьому допоможуть два продукти з кухні.