Лайфхаки на літо: як боротися з комарами за допомогою запахів

Читать на русском
Автор
Боротися з комарами можна народними методами Новина оновлена 17 червня 2024, 11:18
Боротися з комарами можна народними методами. Фото Freepik

Ці запахи відлякають комарів від вас та вашого будинку

Влітку часто докучають комарі, які раз у раз залітають у будинок або ж чатують на прогулянках. Проте є способи, як з ними боротися. "Телеграф" уже розповідав, як захистити баклажани від колорадського жука, а сьогодні ділиться, як відлякати комарів за допомогою запахів.

Як виявилось, існують сильні запахи, яких не переносять комарі, пише rbc.ua. При цьому такі запахи не шкідливі та навіть приємні для людей.

Як боротися з комарами за допомогою запахів

Гвоздика

Ця пряність є відмінним засобом боротьби з комарами. Потрібно запарити в окропі 10 сухих суцвіть гвоздики і залишити настоятися до повного остигання. Потім цей відвар можна налити у флакон з пульверизатором та розпорошувати в будинку чи на себе.

Цитрусові

Посилити ефект гвоздики можна за допомогою цитрусових. Розріжте лимон на дві половинки і вставте в м’якуш сухі суцвіття гвоздики. Такий "ароматизатор" від комарів можна поставити у спальні, або в наметі, якщо ви на природі.

Евкаліпт

Ще один сильний запах, який не люблять комарі – це запах евкаліпту. Можна використовувати екстракт або ефірну олію евкаліпта в спреї, капнути в аромалампу або багаття. Також можна зробити спрей із води з краплями ефірної олії та розпорошити на себе.

Ванілін

Цей приємний для людей запах ванілі є справжньою отрутою для комарів. Змішайте ванілін, крем для рук, вазелін та отримайте відмінний репелент від комарів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, щоб у машині завжди приємно пахло. І як зробити ароматизатор своїми руками?