Така поведінка токсична для стосунків: чого варто уникати

Читать на русском
Автор
Краще уникати такої поведінки
Краще уникати такої поведінки. Фото pixabay.com

Таке ставлення може призвести до додаткових проблем у стосунках

Закохуючись у людину здається, що ви кохатимете її вічно. Однак з часом починають проявлятися риси, які не дуже вам подобаються і у такому випадку партнерам доводиться працювати над стосунками, якщо є бажання їх зберегти.

Зокрема, важливо уникати деяких видів поведінки, яка однозначно нашкодить коханню. Про що саме йдеться — розповідають на порталі "Hack spirit".

Яка поведінка шкодить стосункам

Гра у звинувачення

Усі здатні помилятися і найкращим виходом з цієї ситуації буде визнати свою провину та вибачитися. Те, що точно не можна робити — це звинувачувати партнера в усіх бідах і перекладати на нього відповідальність за те, що сталося. Така собі гра у звинувачення руйнує взаємини — це породжує захисну реакцію та образи, що розриває зв'язок між людьми.

Поганий слухач

Слухати — це не просто мовчати, поки співрозмовник говорить. Це означає бути повністю присутнім, проявляти емпатію та дійсно розуміти точку зору іншої людини. Слухання вимагає активної участі: зосередження на словах, аналізу змісту та реагування з щирим інтересом. Отже, якщо ви прагнете побудувати успішні та міцні стосунки, важливо не просто чути слова, а по-справжньому слухати людей у вашому житті, підтримуючи їх та надаючи їм відчуття, що їх розуміють і цінують.

Надмірна критика

Критику в цілому сприймати важко, а надмірна негативна критика може поставити крапку у стосунках. Це не лише може підірвати довіру та добре ставлення до вас, але й змусить вашого партнера почуватися засудженим та викличе бажання захищатися. Замість того, щоб зосереджуватися на тому, що погано, спробуйте оцінити те, що вже є.

Раніше ми писали, як зрозуміти, що кохання пройшло. Ці дзвіночки можуть свідчити про те, що розставання не за горами.