Як пожвавити стосунки: перевірені поради парам

Читать на русском
Автор
Поверніть романтику у своє життя
Поверніть романтику у своє життя. Фото Pexels

Через рутину моменти близькості стають дедалі рідкісними

Повсякденна рутина, стрес, війна впливають на відносини у парі. Згодом вони можуть згаснути. Це нормальна частина будь-яких стосунків і не означає, що кохання пройшло. Просто настав момент, коли потрібно внести щось нове в життя та додати емоцій.

Якщо докласти небагато зусиль, можна знову розпалити іскру і заново закохатися одне в одного, як це було на початку знайомства.

Ось кілька порад від Instahelp, які повинні освіжити відносини.

1. Кілька разів на день надсилайте партнерові текстові повідомлення

Просто спробуйте написати "Привіт, як справи?" або "Я люблю тебе" або "Не можу дочекатися, щоб побачити тебе". Такі тексти особливо підходять партнерам, які пережили затяжний емоційний "льодовиковий період" і у яких розмови зводяться до розв'язання побутових питань.

2. Відпочиньте вдвох

Це не обов’язково має бути навколосвітня подорож. Влаштуйте вихідні тільки для вас двох, без дітей і далеко від повсякденного життя. Візьміть вихідні, щоб відпочити разом, або проведіть їх, граючи в туристів у своєму місті, але пам’ятайте, що головне бути разом.

3. Проведіть романтичний вечір удвох

У вас є діти? Чи стресова робота? Тоді вам буде корисно зарезервувати хоча б один вечір на тиждень лише для вас двох. Це можна влаштувати навіть удома, коли діти ляжуть спати. Ви можете разом готувати або просто випити келих вина, розмовляючи один з одним при свічках та під музику, яка емоційно торкається вас обох.

4. Підігрівайте бажання

Якщо у вас є відчуття, що ви і ваш партнер занадто багато часу проводите разом, спробуйте трохи дистанціюватися. Проведіть час окремо з найкращими друзями. Напевно, у вас з’явиться бажання якнайшвидше возз’єднатися.

5. Пестить один одного

Справа не завжди лише у сексі. Тому що часто бажання зайнятися коханням згасає, оскільки обидва партнери буквально втрачають один одного у повсякденному стресі. Частіше обіймайтеся, торкайтеся один одного.

6. Призначте побачення

Чи можете ви згадати час, коли ви зустрічалися один з одним у перші кілька разів? Цей етап можна повторити. Коли ви зустрінете свого партнера ще раз у "незнайомому місці" і, можливо, серед інших людей, ви раптом знову подивіться на нього з іншого боку.

7. Підтримуйте один одного

Емоційна підтримка – міцна основа щасливих стосунків. Ця взаємна підтримка дуже допомагає, якщо ви хочете пожвавити свої відносини.

8. Розмовляйте

Багато людей проводять вільний час у соціальних мережах. Згодом приходить розуміння, що ви не розмовляли один з одним годинами. Регулярно ділитесь своїми думками з партнером та слухайте один одного. Активні питання стимулюють розмови, що виходять за межі обговорень погоди та новин.

9. Знайдіть спільні цілі

Багато відносин зазнають розриву, коли діти виростають і йдуть з дому. Пара втрачає загальну мету. Тоді один або обидва партнери часто відчувають порожнечу, що призводить до розчарування у відносинах. У цей час нова спільна мета може зміцнити відносини. Це може бути нове хобі або можливо спільний бізнес, що дозволяє парі почати все спочатку.

10. Ритуали роблять любов сильнішою

Що вам подобається робити разом? Багато пар звикли разом довго снідати в неділю. У ліжку або в кафе – ритуал завжди той самий. Також вечірні прогулянки з собакою, відвідування музею на вихідних або спільний душ увечері можуть стати чудовими ритуалами для вас та вашого партнера.