Нудно не буде: як мотивувати себе на заняття спортом

Читать на русском
Автор
Знайдіть стимул
Знайдіть стимул. Фото Pexels

Хороша форма, музика та компанія допоможуть зайнятися собою

Всім добре відомо, що регулярні заняття спортом або елементарна зарядка корисні для розуму, тіла та душі. Знайти мотивацію для тренувань не завжди легко. І якщо ви регулярно пропускаєте заняття у спортзалі, або не можете змусити себе займатися вдома, ви не самотні.

У такі моменти варто розставити пріоритети та знайти мотивацію для того, щоб дістатися спортзалу та продовжити заняття.

Як знайти мотивацію для занять спортом

Придумайте для себе систему нагород та заохочень. Поставте собі умову, що за спалені калорії, сантиметри в об’ємах, що пішли, або скинуті кілограми подаруєте собі похід у кіно, театр, на концерт, або здійсните бажану покупку.

Поставте мету. Для багатьох людей найкраща мотивація до тренувань — це відчуття виконання плану крок за кроком, досягнення величезної кількості невеликих цілей на цьому шляху. Ретельно написаний та певний план тренувань – один із важливих етапів реалізації ваших намірів на практиці, зазначає Kobieta.

Не займайтеся наодинці. Тренування поодинці можуть бути зручними, тому що не потрібно ні під кого підлаштовуватися. Але іноді варто влаштовувати собі заняття із друзями чи ходити на групові заняття. Хороша компанія підвищить мотивацію до занять.

Спостерігайте за ефектом. Щоб знайти міцну мотивацію до тренувань, варто мати можливість порівнювати "до" та "після". Якщо ви хочете досягти певної фігури, регулярно фотографуйте себе. Якщо ви мрієте покращити свої показники, записуйте свої результати. Очевидне поліпшення дає енергію для дій.

Порівняння з іншими. Хоча може здатися, що порівняння себе з іншими людьми – не найкраща мотивація для тренувань, це може стимулювати до регулярних занять. Своїм прикладом вибирайте людей, які вас вражають, якими ви захоплюєтеся за їхню наполегливість або тренувальний ефект.

Складіть плейлист для занять спортом. Музика допоможе відволіктися від думок про докладені зусилля і зосередитися на звуках. Альтернативою музиці можуть стати аудіокниги.

Мотивацією для походу в спортзал може стати нова форма, пляшка для води, килимок для вправ або інші гаджети для тренувань.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зосередитись на роботі після відпустки. Повернутись у ритм допоможуть 7 простих кроків.