Як налаштуватись на робочий лад після відпустки: 7 простих порад

Читать на русском
Автор
Повернутись до роботи після відпочинку буває складно
Повернутись до роботи після відпочинку буває складно. Фото Pexels

Ці лайфхаки допоможуть зосередитись

Кожному професіоналу потрібен час для відпочинку та підзарядки. Але повернення до робочого порядку після відпустки може бути складним. Особливо якщо за час відсутності на робочому місці зібралося багато повідомлень або завдань. У такому разі отримане у відпустці почуття розслаблення швидко зміниться на стрес.

Менеджер із США Олександр Джозеф на Linkedin дав кілька порад, які допоможуть легко повернутися до робочого ритму.

Як увійти до робочого ритму

1. Не намагайтеся розв'язати всі важливі проблеми першого ж дня після відпустки. Дайте собі день-два, щоб переглянути накопичені повідомлення в пошті, завдання та документи.

2. Складіть список найважливіших завдань, розставте пріоритети та працюйте над ними у заданій послідовності. Це допоможе відновити почуття контролю.

3. Перш ніж поринути у роботу, витратите трохи часу на те, щоб навести лад і організувати свій робочий простір. Порядок та чистота допоможуть зосередженості та продуктивності.

4. Поставте перед собою чіткі цілі та завдання. Це допоможе структурувати роботу та залишатися зосередженим та мотивованим.

5. Переконайтеся, що ви достатньо відпочиваєте, добре харчуєтеся та уникаєте зневоднення. Турбота про свій фізичний стан має вирішальне значення для розумової роботи та продуктивності.

6. Якщо ви почуваєтеся перевантаженим роботою, розбийте завдання на більш дрібні й послідовно виконуйте їх. Відмічайте для себе прогрес на шляху до досягнення мети.

7. Нагадайте собі про причини, з яких ви любите свою роботу. Включіть елементи, що надихають вас, у свою робочу рутину, наприклад, прослуховування музики що мотивує або читання надихаючих цитат.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаками, які допоможуть знайти мотивацію до виконання будь-яких завдань.