Яке свято 2 липня в Україні та світі: хто святкує День ангела

Читать на русском
Автор
Що святкують в Україні та світі 2 липня
Що святкують в Україні та світі 2 липня. Фото Canva

Другий день другого літнього місяця має певні важливі дати

2 липня християни в Україні відзначають День Положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні. Крім цього, у нашій державі на цю дату припадає ще кілька цікавих свят.

"Телеграф" підкаже, що святкують в Україні та світі 2 липня, а також хто відзначає свої іменини в цей день. Головними святами є День податківця, День спортивного журналіста, Всесвітній день НЛО.

День податківця

Це професійне свято співробітників податкової служби. Основне завдання таких працівників — слідкувати за тим, щоб громадяни вчасно та у повному обсязі сплачувати податки у державний бюджет. Також податківці контролюють сплату інших обов'язкових зборів і платежів.

До речі, День податківця — в Україні є доволі молодим святом. Його затвердили на офіційному рівні лише в 2020 році. Переважно це свято податківці відзначають на місцях, у своїх офісах.

День спортивного журналіста

Хоча медійники мають власне свято, Міжнародний день журналіста — 6 червня, існує ще одне. Воно присвячується саме тим працівникам ЗМІ, які працюють у спортивній журналістиці.

Свято заснували за ініціативи Міжнародної асоціації спортивної преси у 1995 році. Цього дня у редакціях відзначають журналістів за найкращі спортивні репортажі, інтерв'ю та вручають грамоти. Також проводяться спеціальні спортивні заходи до свята.

Всесвітній день НЛО

У світі 2 липня — Всесвітній день НЛО. Таку дату свята обрали невипадково. Річ у тім, що 2 липня 1947 року чоловік, на ім'я Мак Брезел у штаті Нью-Мексико побачив елементи дивного металевого об'єкту.

Чоловік покликав дослідників на місце, які забрали уламки на експертизу. На основі аналізу у звіті написали, що це "загадковий непізнаний літальний об'єкт". Згодом цю інформацію вилучили з поля зору громадян.

Однак певні категорії людей продовжують вірити в існування НЛО. А свято ввели, щоб надихнути людей спостерігати за літальними об'єктами на небі.

Іменини 2 липня

Свій День ангела цього дня відзначають Андрій, Гліб, Дмитро, Іван, Лука, Опанас, Хома та Ян.

Раніше "Телеграф" писав про те, коли відзначається День української Державності у 2024 році. Дата дещо змінилась.