Вийдуть хрусткими та солоденькими: як замаринувати огірки по-угорськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачні, хрумкі, ароматні, пікантні](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/65/156249e2-7ae3d0cc68a011cc91ab8e8e6413e658.jpg?v=5123_1)
Така закуска неодмінно радуватиме в холодну пору року
Консервація є завжди актуальною на будь-якому столі. Як приємно відкрити баночку солоних помідорів чи пряних грибочків та подати до картопляного пюре"
Не менш смачно буде їсти будь-який гарнір й з маринованими огірочками. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_tanyushina_".
Як замаринувати огірки на зиму
Інгредієнти:
- 5 кг невеликих огірків, в ідеалі корнішонів;
- часник, лавровий лист, чорний та запашний перець, гвоздика, сухі зерна гірчиці
Для маринаду:
- 3,5 л води;
- 0,5 л оцту 9%;
- 600 г цукру;
- 100 г солі;
Спосіб приготування:
- Огірки помити та замочити у прохолодній воді на 2-3 години.
- У чисті банки об'ємом 0,5-1 літр покласти по 1 зубчику часнику, 1 лавровому листочку, 1 гвоздиці (не обов'язково), декілька горошин чорного та запашного перцю, 1 ч.л зернят гірчиці.
- Щільно заповнити банки огірками.
- У воду додати сіль, цукор, оцет, довести до кипіння.
- Залити гарячий маринад у банки, закрити кришками.
- На дно широкої каструлі покласти бавовняну серветку або рушник.
- Встановити банки, залити в каструлю воду.
- Поставити на вогонь та довести воду у каструлі з банками до кипіння.
- Стерилізувати огірки 5-7 хвилин.
- Після цього банки дістати, герметично закрити банки, перевернути вгору дном й укутати в теплу ковдру, доки повністю не охолонуть.
Раніше ми публікували класичний рецепт солоних огірків без оцту. Вони готуються за старовинним рецептом та виходять хрусткими.