Вийдуть хрусткими та солоденькими: як замаринувати огірки по-угорськи

Читать на русском
Автор
Смачні, хрумкі, ароматні, пікантні
Смачні, хрумкі, ароматні, пікантні. Фото pixabay.com

Така закуска неодмінно радуватиме в холодну пору року

Консервація є завжди актуальною на будь-якому столі. Як приємно відкрити баночку солоних помідорів чи пряних грибочків та подати до картопляного пюре"

Не менш смачно буде їсти будь-який гарнір й з маринованими огірочками. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_tanyushina_".

Як замаринувати огірки на зиму

Інгредієнти:

  • 5 кг невеликих огірків, в ідеалі корнішонів;
  • часник, лавровий лист, чорний та запашний перець, гвоздика, сухі зерна гірчиці

Для маринаду:

  • 3,5 л води;
  • 0,5 л оцту 9%;
  • 600 г цукру;
  • 100 г солі;

Спосіб приготування:

  1. Огірки помити та замочити у прохолодній воді на 2-3 години.
  2. У чисті банки об'ємом 0,5-1 літр покласти по 1 зубчику часнику, 1 лавровому листочку, 1 гвоздиці (не обов'язково), декілька горошин чорного та запашного перцю, 1 ч.л зернят гірчиці.
  3. Щільно заповнити банки огірками.
  4. У воду додати сіль, цукор, оцет, довести до кипіння.
  5. Залити гарячий маринад у банки, закрити кришками.
  6. На дно широкої каструлі покласти бавовняну серветку або рушник.
  7. Встановити банки, залити в каструлю воду.
  8. Поставити на вогонь та довести воду у каструлі з банками до кипіння.
  9. Стерилізувати огірки 5-7 хвилин.
  10. Після цього банки дістати, герметично закрити банки, перевернути вгору дном й укутати в теплу ковдру, доки повністю не охолонуть.

Раніше ми публікували класичний рецепт солоних огірків без оцту. Вони готуються за старовинним рецептом та виходять хрусткими.