Селін Діон перетворюється на "живу статую": чим хвора і як змінилася співачка, що перелякала фанатів (фото)

Читать на русском
Автор
564
Як змінилася зовнішність Селін Діон під час хвороби Новина оновлена 28 червня 2024, 17:33
Як змінилася зовнішність Селін Діон під час хвороби. Фото Фото Getty Images

Співачка зізналася, що були ситуації, коли вона була на межі смерті

Всесвітньо відома 56-річна канадська співачка Селін Діон переживає складний період у житті, хвороба сильно відбивається на її самопочутті та зовнішності. Нещодавно на Amazon Prime Video вийшов документальний фільм "Я: Селін Діон", в якому знаменитість поділилася жахливими подробицями свого захворювання.

На що хворіє Селін Діон

У фільмі співачка відверто поділилася, як переживає хворобу, яку їй діагностували лікарі у 2022 році. Це рідкісний синдром м’язової скутості, який викликає сильні спазми м’язів по всьому тілу. Через нього їй довелося скасувати свої виступи у Європі.

Лікарі кажуть, що ліків проти захворювання не існує, вони ще вивчаються. Синдром м’язової скутості — це розлад, що вражає центральну нервову систему. Його симптоми включають затвердіння м’язів, порушення рухливості, розвиток сколіозу, судоми, які викликаються різкими рухами чи сильними емоціями. Ця недуга буквально перетворює людей на "живих статуй", але інтелект пацієнтів при цьому не страждає.

Хворим при такому синдромі призначають фізіотерапію для покращення рухливості та розслаблення м’язів. Деякі пацієнти отримують процедури альтернативної медицини, але поки що немає ліків, які призводять до повного одужання.

Більшість свого фільму співачка плакала, але дозволила операторам знімати все. У кінострічці є навіть епізод, де у знаменитості стався судинний напад і біль був настільки сильним, що вона не могла рухатися. Її лікар, доктор Аманда Піке під час знімання вводила їй назальний бензодіазепіновий спрей, щоб зняти тривогу і зменшити спазми м’язів.

Селіон Діон зізналася, що могла померти й, щоб мати можливість ходити, їй довелося приймати небезпечні дози ліків, які треба було навчитися ковтати. Щоб організм зірки міг нормально функціонувати, їй потрібні різні препарати.

Як змінилася зовнішність Селін Діон

Проблеми зі здоров’ям відбилися на самопочутті співачки. Видно, що вона сильно схудла. Напади не дозволяють їй співати, вона зізналася, що відчуває "ніби їй хтось настає на горло".

Селін Діон
Фото: Getty Images

Проте знаменитість налаштована на боротьбу, вона не збирає здаватися і навіть попри біль, робить спроби співати та більше рухатися. "Знаєте, я завжди знаходжу план Б і план В. Це я. Якщо я не можу бігти, я ходитиму. Якщо я не можу ходити, я повзатиму. Але я не зупинюся", — заявила виконавиця.

скріншо з фільму "Я:Селін Діон".
Селін Діон під час зйомок фільму

"Телеграф" повідомляє, що американська актриса Ніна Добрев перенесла серйозну операцію. Зірка "Щоденників вампіра" розповіла про своє самопочуття.