Забудете навіть про шашлик: дивовижний рецепт скумбрії на грилі

Читать на русском
Автор
Запечена скумбрія на мангалі
Запечена скумбрія на мангалі. Фото shuba.life

Жодного пікніка без такої рибки

Навряд чи хтось може уявити пікнік без соковитого, ніжного шашличка. Однак ми пропонуємо трохи урізноманітнити меню та приготувати ситну та запашну рибу на мангалі. Вона точно стане окрасою вашого столу.

Таку запечену рибу за рецептом Shuba легко приготувати — достатньо лише соковитого лимона, приправи, оливкової та соняшникової олії. Така ароматна рибка — відмінний варіант для пікніка та для сімейної вечері. Вона виходить легкою, солодкою та пружною, з приємним морським запахом.

Як запекти скумбрію на мангалі

Інгредієнти на 2 порції:

  • скумбрія — 2 шт.;
  • приправа до гриля – 1.5 ч. л.

Для соусу:

  • лимон — 1/4 г;
  • соняшникова олія — 30 мл;
  • оливкова олія — 30 мл.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію чистимо, миємо, видаляємо плавці та хребет. Нарізаємо на шматочки завтовшки 3-4 см.
  2. В окремій мисці змішуємо оливкову та рослинну олію, спеції та лимонний сік.
  3. У підготовлений маринад відправляємо скумбрію. Ретельно все перемішуємо і залишаємо промаринуватися не менше ніж на 1 годину.
  4. Через вказаний час рибу викладаємо на ґрати для мангала чи гриль та запікаємо до готовності.

Подаємо ароматну скумбрію з овочами гриль. Вийде неймовірно смачно.