Перед цими "Кавовими зернами" встояти неможливо: шикарний рецепт печива для сімейного чаювання

Читать на русском
Автор
Шикарне печиво у вигляді кавових зерен
Шикарне печиво у вигляді кавових зерен. Фото ukr.media

Сподобається навіть привередам

Скільки б рецептів домашнього печива не було, досвідчені кулінари завжди вигадують щось новеньке. І якщо ви вже дивували близьких солоним печивом, пропонуємо ще поекспериментувати.

Сьогодні разом із "Філіжанкою кави" пропонуємо рецепт незвичайного печива у вигляді кавових зерен. Воно порадує не лише шлунок своїм смаком, а й око незвичайним виглядом. Та й готується воно дуже швидко та просто.

Як приготувати печиво "Кавові зерна"

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 60 г;
  • сметана – 60 г;
  • цукор – 60 г;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • розчинна кава — 2 ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • ванілін – до свого смаку;
  • борошно — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло відправляємо в миску. До нього додаємо цукор та сметану, всі разом перетираємо.
  2. Каву розчиняємо у 2 ч. л. звичайної води. Все ретельно перемішуємо до однорідності та додаємо до сметанної маси.
  3. Просіюємо борошно разом з какао-порошком і розпушувачем і відправляємо до інших інгредієнтів. Замішуємо м’яке тісто.
  4. Приготовлене тісто ділимо на шматочки вагою, округляємо і надаємо трохи довгасту форму. Звичайною дерев’яною зубочисткою вдавлюємо всередину кожної заготівлі й робимо заглиблення.
  5. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво і відправляємо все в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Подаємо готове печиво з улюбленим напоєм. Смачного.