День працівників промисловості і День ананаса: що святкують 27 червня в Україні та світі

Читать на русском
Автор
27 червня - День працівників промисловості
27 червня - День працівників промисловості. Фото Freepik

В цей день відзначають відразу кільк свят

Сьогодні, 27 червня, відзначається не лише День пам'яті блаженного священномученика єпископа Миколая Чарнецького, а й низка інших свят. Так, в цей день відзначаються й інші свята — Всесвітній день працівників промисловості, Всесвітній день рибальства, Міжнародний день ананаса, День народження банкомата, День мікро — малих і середніх підприємств.

Всесвітній день працівників промисловості

Це свято засновано у 1905 році в Чикаго, США. Цей день є нагадуванням про боротьбу за справедливі умови праці та рівність на робочому місці.

Всесвітній день рибальства

Свято засновано 1984 року в Італії. Вже з 2001 року святкувати його почали під офіційною егідою ООН. Головна мета свята — привернути увагу до важливості захисту рибних популяцій.

Міжнародний день ананаса

Цей день присвячений вшануванню одного з найпопулярніших тропічних фруктів. Перші письмові згадки про ананаси належать Христофору Колумбу.

День народження банкомата

27 червня 1967 року в банку Британії встановили перший автомат для видавання готівки. Його вартість була 18000 доларів.

День мікро- малих і середніх підприємств

Свято встановила асамблея ООН у 2007 році. Його основна мета — підвищити рівень поінформованості про важливий внесок малого бізнесу у державу.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи буде вихідний в українців на День Конституції 28 червня. До 2022 року 28 червня був вихідним днем, проте війна внесла свої корективи.