Чому у День Конституції 2024 українці не отримають вихідний, хоча це п’ятниця

Читать на русском
Автор
Коли відзначається День Конституції України Новина оновлена 25 червня 2024, 11:02
Коли відзначається День Конституції України. Фото Freepik

Додаткового вихідного українці не отримають

Цієї п’ятниці, 28 червня, в Україні відзначається День Конституції. Це день, коли було ухвалено головний Закон нашої незалежної країни і це велике державне свято. До 2022 року 28 червня був вихідним днем, проте війна внесла свої корективи.

В умовах воєнного стану в Україні скасували всі додаткові державні та релігійні вихідні, залишилися лише звичайні вихідні. Однак і тут є нюанси.

Чи буде вихідний на День Конституції

Якби не було обмежень воєнного стану, українці отримали б три дні вихідних: п’ятниця — 28 червня та субота-неділя 29-30 червня. Однак у зв’язку з воєнним часом державного вихідного на День Конституції 28 червня не буде.

При цьому більше свободи у цьому питанні у приватних роботодавців. Приватні компанії можуть самі для себе вирішувати, чи давати своїм працівникам додатковий вихідний. Тож ті українці, хто працює не в державних організаціях та службах, можуть мати додатковий вихідний у п’ятницю, 28 червня.

Раніше "Телеграф" розповідав, що ми підготували листівки та картинки з Днем митної служби України. Також у нас є листівки та привітання з Днем моряка.