Ароматно та ефективно: як позбутися мурах на ділянці

Читать на русском
Автор
519
Мурахи залучають на ділянку шкідників
Мурахи залучають на ділянку шкідників. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Запахи деяких рослин відлякують мурах

Мурахи люблять селитися у саду. Вони обирають місця на сонці, або затишні куточки та тріщини між землею та бетонною поверхнею. Ці комахи хоч і корисні у природі, але можуть наробити лихо на ділянці. Декілька особин не є для дачників великою проблемою. А ось кілька десятків чи цілий рій мурах – це проблема. Вони можуть влаштувати на ділянці справжнє безладдя — підкопувати рослини, залучати попелицю.

Завжди краще запобігти появі мурах на ділянці, ніж потім намагатися вивести їх. Відлякати комах допоможуть деякі рослини.

Яких рослин бояться мурахи

Один з ефективних і гуманних способів позбутися мурах — посадити в саду види рослин, що мають сильний аромат. З настирливими комахами допоможуть впоратися як квіти, так і трави.

Мурахи не захочуть жити на ділянці, де ростуть м’ята та лаванда. Щобільше, вони не переносять запах піжми. Ці три рослини діють як безпечні репеленти, які також відлякують комарів.

Просто посадіть обрану рослину (а то й кілька) поряд з будинком, а також на терасі та на городі. Прогулюючись ділянкою, ви насолоджуватиметеся їх приємним ароматом. У той час як мурахи боятимуться проникнути на ділянку. Крім того, пижма та лаванда допоможуть залучити на ділянку корисних комах-запилювачів, наприклад, бджіл.

Ще один ефективний метод відлякати мурах — залучити на ділянку птахів, встановивши для них годівницю. Справжнім успіхом буде, якщо на ділянку прилітатиме дятел. Цей птах безжальний до мурах.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом засобу від попелиці. Суміш із двох компонентів швидко позбавить шкідників.