Готуйте відразу багато: цей картопляний салат з’їдять на пікніку швидше за шашлики

Читать на русском
Автор
Ситний картопляний салат
Ситний картопляний салат. Фото vazhnoznat.com

Не просто смачно, а й дуже незвичайно

Ніжний, соковитий шашлик – головна страва на пікніку. Однак до м’яса потрібні закуски — тому пропонуємо приготувати приголомшливий картопляний салат.

Страва за рецептом "Важно знать" виходить ситною та смачною, що її розмітять за лічені хвилини. Ми будемо використовувати бекон, проте можна замінити його будь-яким м’ясом або ковбасними виробами.

Як приготувати картопляний салат

Інгредієнти:

  • 8–9 картоплин у шкірці;
  • 150 г бекону;
  • 2 ст. л. оцту чи лимонного соку;
  • 1 ч. л. гірчиці у зернах;
  • 3 солоних огірків середнього розміру;
  • 6 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка цукру;
  • чорний мелений перець до свого смаку;
  • сіль до свого смаку;
  • зелений лук для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, нарізаємо великими шматочками та відправляємо у шкірці на плиту варитися до готовності в підсоленій воді. Чистимо і нарізаємо довільними шматочками.
  2. Невеликими шматочками нарізаємо бекон і обсмажуємо його на сковороді з рослинною олією. Викладаємо в салатник, видаляємо зайвий жир.
  3. Для приготування заправки в чашу блендера відправляємо олію, сіль, цукор, гірчицю, чорний мелений перець та оцет (лимонний сік). Збиваємо до утворення густої піноподібної маси та заливаємо дрібно нарізану цибулю.
  4. Солоні огірки чистимо від шкірки й нарізаємо середніми шматочками.
  5. Поки картопля гаряча, змішуємо всі інгредієнти, заправляємо соусом, прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до столу.

До шашлику можна подати овочі гриль. Усі просто ахнуть від насолоди.