Готуйте відразу багато: цей картопляний салат з’їдять на пікніку швидше за шашлики
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Не просто смачно, а й дуже незвичайно
Ніжний, соковитий шашлик – головна страва на пікніку. Однак до м’яса потрібні закуски — тому пропонуємо приготувати приголомшливий картопляний салат.
Страва за рецептом "Важно знать" виходить ситною та смачною, що її розмітять за лічені хвилини. Ми будемо використовувати бекон, проте можна замінити його будь-яким м’ясом або ковбасними виробами.
Як приготувати картопляний салат
Інгредієнти:
- 8–9 картоплин у шкірці;
- 150 г бекону;
- 2 ст. л. оцту чи лимонного соку;
- 1 ч. л. гірчиці у зернах;
- 3 солоних огірків середнього розміру;
- 6 ст. л. рослинної олії;
- 1 щіпка цукру;
- чорний мелений перець до свого смаку;
- сіль до свого смаку;
- зелений лук для прикраси.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, нарізаємо великими шматочками та відправляємо у шкірці на плиту варитися до готовності в підсоленій воді. Чистимо і нарізаємо довільними шматочками.
- Невеликими шматочками нарізаємо бекон і обсмажуємо його на сковороді з рослинною олією. Викладаємо в салатник, видаляємо зайвий жир.
- Для приготування заправки в чашу блендера відправляємо олію, сіль, цукор, гірчицю, чорний мелений перець та оцет (лимонний сік). Збиваємо до утворення густої піноподібної маси та заливаємо дрібно нарізану цибулю.
- Солоні огірки чистимо від шкірки й нарізаємо середніми шматочками.
- Поки картопля гаряча, змішуємо всі інгредієнти, заправляємо соусом, прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до столу.
До шашлику можна подати овочі гриль. Усі просто ахнуть від насолоди.