Телефон краще заряджатиметься: допоможе одна хитрість

Читать на русском
Автор
Як почистити телефон від сміття
Як почистити телефон від сміття. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Вирішенням проблеми з повільною зарядкою може бути просте очищення гаджета

Власники смартфонів часто мають проблеми із заряджанням свого гаджета. Одна з найпоширеніших причин проблем із зарядкою може виявитися несподіваною: пил. У порту накопичується ворс та інший бруд, засмічуючи роз’єм акумулятора. Коли ви вставляєте зарядний кабель, пил перешкоджає встановленню гарного з’єднання, тому в акумулятор не надходить енергія.

З’ясувати, чи є у вас проблема з пилом, досить легко — просто спрямуйте світло на порт, до якого підключається кабель, і подивіться. Якщо не видно металевих контактів зарядки або видно ворсинки та пил, необхідно почистити порт. З цим завданням впоратися так само легко, як і прискорити роботу смартфона.

Чим почистити порт заряджання телефону

Стиснене повітря. Використовуйте балон зі стисненим повітрям, щоб здути частинки та пил із порту зарядки, не завдавши при цьому жодної шкоди.

Зубочистка. Обережно використовуйте дерев’яну або пластикову зубочистку, щоб видалити сміття із зарядного порту. Оберніть кінець зубочистки ватою, щоб не подряпати й не пошкодити внутрішні компоненти.

Серветка із мікрофібри. Протріть зовнішню частину зарядного порту тканиною з мікрофібри, щоб переконатися у відсутності частинок пилу та зберегти чистоту.

Ватна паличка. Використовуйте ватну паличку для дбайливого очищення, особливо в невеликих та важкодоступних місцях зарядного порту.

Чим не можна чистити порт зарядки

Металеві предмети. Булавки, скріпки та голки можуть поміститися в отвір, але оскільки вони металеві, ви ризикуєте викликати коротке замикання, яке може вивести телефон з ладу.

Зубна щітка. Зубна щітка з жорсткою щетиною може бути надто абразивною та пошкодити порт. Вибирайте невелику м’яку щітку, спеціально призначену для чищення електроніки.

Надмірна волога. Уникайте використання надто вологих побутових інструментів або рідин, які можуть проникнути у пристрій та пошкодити внутрішні компоненти. Якщо ви використовуєте ізопропіловий спирт, наносите його економно за допомогою ватного тампона або невеликого пензлика, щоб уникнути надмірної дії рідини.

Дихання. Подих в зарядний порт може призвести до потрапляння вологи та інших речовин, що потенційно може принести більше шкоди, ніж користі.

Як безпечно очистити порт зарядки

Виконайте ці прості кроки, щоб забезпечити безперебійне заряджання пристрою.

Крок 1. Вимкніть телефон. Цей крок має вирішальне значення для забезпечення вашої безпеки під час процесу очищення та запобігання будь-яким потенційним збоям у роботі гаджета.

Крок 2. Продуйте порт стисненим повітрям. Це допомагає очистити місце для зарядного пристрою, оптимізуючи його з’єднання з портом.

Крок 3. Оберніть кінчик зубочистки ватою, потім обережно вставте її в порт зарядки, щоб видалити сміття, що злежалось. Вата запобігає пошкодженню внутрішніх компонентів порту.

Крок 4. Використовуйте ізопропіловий спирт, щоб позбавитися від стійкого бруду. Злегка розпиліть його на ватний тампон і очистіть порт зарядки, потім продуйте стиснутим повітрям, щоб ретельно видалити частинки, що відшарувалися.

Крок 5. Увімкніть телефон. Після очищення знову увімкніть телефон і перевірте, чи він знову зарядиться. Якщо проблема залишилась, краще звернутися до професіонала.

Раніше "Телеграф" перераховував причини, з яких нагрівається телефон. Також ми ділилися простими способами охолодити гаджет.