Підгодуйте цим моркву у червні: результат вас вразить

Читать на русском
Автор
Найкращі добрива для моркви в червні Новина оновлена 25 червня 2024, 18:07
Найкращі добрива для моркви в червні. Фото Canva

Морква виросте великою та соковитою завдяки цим добривам

Зазвичай з вирощуванням моркви на ділянці не виникає жодних проблем. Вона доволі швидко росте, але буває так, що плоди тривалий час не з’являються. Тоді на допомогу приходять добрива.

Важливо, що моркву можна підживлювати, коли зʼявилися хоча б 2-3 листки. Використовувати можна натуральні засоби. "Телеграф" зібрав кілька найдієвіших.

Зола

Це речовина збагачує землю поживними речовинами. Її можна використовувати у сухому вигляді або ж готувати рідкий розчин. Для цього потрібно 100 грамів речовини розбавити у 10 літрах води. Нехай стоїть так протягом 10 годин. Листя моркви треба поливати під коріння.

Бурʼяни

Обирайте той, який росте на вашій ділянці або поруч. Наприклад, кропиву, кульбабу, лопух чи полин. Киньте траву в місткість та залийте водою так, щоб покрити повністю. Після цього розчин залишаємо на кілька днів на сонці. Має відбутися процес бродіння. Тоді розставляємо добриво ще 10 літрами води та поливаємо моркву.

Курячий послід

Добриво на основі такої речовини точно подіє, адже воно — натуральне та містить потрібні моркві компоненти. Одну частину речовини треба розбавити 10 літрами води. Час настоювання — 10-12 годин. Засіб слід вносити суто між рядами, де росте морква.

Раніше "Телеграф" писав про те, які помилки допускають городники під час поливу перцю. Через це й урожаю може не бути.