Не робіть так: 5 типових помилок, які допускають під час поливу перцю

Читать на русском
Автор
Правильний полив перцю влітку
Правильний полив перцю влітку. Фото «Зелена садиба»

Деякі дії можуть зіпсувати вам урожай

Перець є доволі вибагливою культурою у вирощуванні. Особливо треба зважати на таку процедуру, як полив. Саме через помилки у цій справі, урожаю перців може не бути.

Річ у тім, що коли ми забагато або замало даємо води перцям, вони можуть припинити плодоношення, пише Actualno. Існує пʼять поширених помилок, які роблять городники-початківці, коли поливають перець.

Частий полив перед цвітінням

Перцю потрібна невелика кількість води до того, як він починає цвісти та плодоносити. Заливати його до цього часу немає жодного сенсу, бо почне гнити. Тоді плодів взагалі не буде. Вносьте воду тоді, коли земля стала сухою.

Недостатній полив під час плодоношення

Якщо до періоду цвітіння земля навколо перцю є сухою, у цьому немає нічого страшного. Перець може довше рости, але йому нічого не загрожує. Зовсім іншою є ситуація, коли ґрунт сухий під час цвітіння та плодоношення. Тому в цей період важливо стежити за поливом перцю. Особливо це має значення у спекотну погоду.

Холодна вода

Досвідчені городники добре знають, що перець — теплолюбна рослина. Тому холодна вода — це те, що не підходить цьому овочу. Можуть виникати проблеми з цвітінням і появою плодів. Варто поливати перець відстояною теплою водою.

Полив під стебло

Перці мають доволі тонку кореневу систему. Тому поливати під плодоніжку не варто, бо можна пошкодити рослину. Робіть це на певній відстані, тоді коріння залишиться захищеним.

Позакоренева обробка

Коли на вулиці спекотно, тоді обприскувати перець потрібно, аби він швидше відновився. До того ж таким чином, ми очистимо його від пилу. Утім, коли прохолодно, то краще зайвий раз не обробляти рослину.

Раніше "Телеграф" писав про те, як правильно поливати помідори у спеку. Є помилки, які можуть коштувати вам урожаю.