День моряка в Україні та День кольорового телебачення у світі: які свята відзначаються 25 червня

Читать на русском
Автор
Сьогодні відзначається Міжнародний день моряка Новина оновлена 25 червня 2024, 08:32
Сьогодні відзначається Міжнародний день моряка

Цього дня відзначаються кілька важливих свят

Сьогодні, 25 червня, відзначається не лише церковне свято святої преподобної мучениці Февронії, а й кілька інших свят. Так, у цей день також відзначаються професійні свята – День моряка та День митника, а у світі – День кольорового телебачення та Всесвітній день вітіліго.

Міжнародний день моряка

Це свято відносно нове, воно з’явилося у 2010 році. Країни-члени Міжнародної морської організації, що є частиною ООН, підписали відповідну резолюцію. Цього дня, 25 червня, прийнято дякувати морякам і шанувати їхню працю та вплив на економічний розвиток суспільства.

День митника в Україні

Сьогодні, 25 червня, також професійне свято в українських митників. Саме цього дня 1991 року в Україні було підписано "Закон про митну справу". Головне завдання свята – привернути увагу до важливості митної служби.

Всесвітній день вітіліго

Датою свята обрали день смерті легендарного артиста Майкла Джексона, який був жертвою цієї хвороби. Вітіліго — не до кінця вивчене наукою захворювання, яке не лікується. Воно характеризується білими плямами на шкірі і особливо помітне у темношкірих людей.

День кольорового телебачення

Технологія кольорового телебачення з’явилася у США 1951 року і назавжди змінила майбутнє. Перші американські глядачі, яким пощастило переглянути телепередачу в кольоровому екрані, побачили в телевізорі популярного на той час Еда Саллівана та інших відомих тоді артистів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що ми підготували листівки та картинки з Днем митної служби України. Також у нас є листівки та привітання з Днем моряка.