Мало хто знає: чому огірки гірчать та що з ними робити

Читати російською
Автор

Що означає, якщо огірки гіркі на кінчиках

Ми розповідали про вдалий спосіб заготувати ягоди на зиму. Тепер говоримо про ще один сезонний продукт — огірки.

Багато хто стикався з тим, що цей овоч може гірчити. Ви ніколи не зрозумієте, що огірки перед вами на прилавку — гіркі, це неприємний сюрприз, який може зіпсувати насолоду від свіжого салату. Чому це трапляється та як це виправити, розповідаємо разом із askthefoodgeek.

Чому огірки стають гіркими?

  • Несприятливі умови вирощування, спека, посуха, нестача вологи, різкі перепади температур — все це може призвести до накопичення в огірках кукурбітацину, речовини, що відповідає за гіркий смак.
  • Нерегулярний або надмірний полив під час вирощування також може негативно вплинути на смак огірків.
  • Дефіцит поживних речовин, наприклад, калію, магнію або бору в ґрунті може зробити огірки гіркими.
  • Деякі сорти огірків більш схильні до гіркоти, ніж інші.
  • Перезрілі огірки також можуть гірчити.

Що робити, якщо огірки гіркі?

Найпростіший варіант — зрізати кінчики. Найбільша концентрація кукурбітацину міститься в кінцях огірка, тому їх рекомендується зрізати приблизно на 1 см. Шкірка огірка також містить кукурбітацин, тому її можна очистити, щоб зменшити гіркоту.

Якщо у вас є така можливість, використовуйте гіркі огірки для зимових заготівель. Під час маринування огірки піддаються термічній обробці, яка руйнує кукурбітацин, тому мариновані огірки, як правило, не гірчать. Ми саме ділились вдалим рецептом.