Мало хто знає: чому огірки гірчать та що з ними робити

Читать на русском
Автор
Чому огірки виростають гіркими
Чому огірки виростають гіркими. Фото Facedobra

Що означає, якщо огірки гіркі на кінчиках

Ми розповідали про вдалий спосіб заготувати ягоди на зиму. Тепер говоримо про ще один сезонний продукт — огірки.

Багато хто стикався з тим, що цей овоч може гірчити. Ви ніколи не зрозумієте, що огірки перед вами на прилавку — гіркі, це неприємний сюрприз, який може зіпсувати насолоду від свіжого салату. Чому це трапляється та як це виправити, розповідаємо разом із askthefoodgeek.

Чому огірки стають гіркими?

  • Несприятливі умови вирощування, спека, посуха, нестача вологи, різкі перепади температур — все це може призвести до накопичення в огірках кукурбітацину, речовини, що відповідає за гіркий смак.
  • Нерегулярний або надмірний полив під час вирощування також може негативно вплинути на смак огірків.
  • Дефіцит поживних речовин, наприклад, калію, магнію або бору в ґрунті може зробити огірки гіркими.
  • Деякі сорти огірків більш схильні до гіркоти, ніж інші.
  • Перезрілі огірки також можуть гірчити.

Що робити, якщо огірки гіркі?

Найпростіший варіант — зрізати кінчики. Найбільша концентрація кукурбітацину міститься в кінцях огірка, тому їх рекомендується зрізати приблизно на 1 см. Шкірка огірка також містить кукурбітацин, тому її можна очистити, щоб зменшити гіркоту.

Якщо у вас є така можливість, використовуйте гіркі огірки для зимових заготівель. Під час маринування огірки піддаються термічній обробці, яка руйнує кукурбітацин, тому мариновані огірки, як правило, не гірчать. Ми саме ділились вдалим рецептом.