Секрет золотистої скоринки: тонкощі, без яких картопля перетворюється на кашу

Читать на русском
Автор
580
Тонкощі приготування смачної картоплі
Тонкощі приготування смачної картоплі. Фото shuba.life

Що зробити, щоб скоринка була рум’яною

Ми розповідали, як смачно посмажити гриби. Тепер ділимось секретом вдалої смаженої картоплі — хрусткої зовні та м’якої всередині.

Разом із Pixelinform ділимось секретами приготування хрусткої картоплі. Вони допоможуть вам приготувати цю страву по-справжньому майстерно. Скоринка буде золотистою і хрусткою.

Секрет 1: Поєднання олії та масла

Багато хто використовує для смаження картоплі лише олію. Це дійсно зручно, адже олія не має запаху і не псує смак страви. Проте для отримання хрусткої скоринки цього недостатньо. Додайте до олії на сковороді невеликий шматочок вершкового масла. Воно допоможе створити апетитну золотисту скоринку, не роблячи картоплю жирною.

Секрет 2: Відсутність кришки

Поширена помилка – накривати сковорідку з картоплею кришкою під час смаження. Це призводить до того, що картопля не підрум'яниться, а стане м'якою та "вареною". Секрет полягає в тому, щоб смажити картоплю без кришки. Це дозволить волозі випаровуватися, а скоринці – утворюватися.

Секрет 3: Правильна підготовка

Наріжте картоплю однаковими шматочками, щоб вони просмажилися рівномірно.

Промийте картоплю холодною водою після нарізання, щоб видалити крохмаль. Це допоможе їй краще хрумтіти. Висушіть картоплю паперовим рушником перед смаженням.

Секрет 4: Температура та час

Розігрійте олію на сковороді на сильному вогні. Смажте картоплю невеликими порціями, щоб вона не "пускала" сік і не ставала м'якою. Не пересмажуйте картоплю! Вона має стати золотистого кольору з усіх боків, але не темніти.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати картоплю з хрусткою скоринкою. Також ми розповідали, які крупи можна готувати без варіння.