Обов’язково обріжте ці рослини у червні: сад стане ще красивішим

Читать на русском
Автор
Квітам потрібен постійний догляд
Квітам потрібен постійний догляд. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Обрізка стимулює появу нового листя та бутонів

Садівникам добре відомо, що на ділянці завжди знайдеться робота. Попри те, що до червня в саду вже повний порядок і в ньому на всю квітнуть квіти, в цей час треба брати в руки сектор і проводити обрізку.

У той час як півонії після цвітіння обрізати не можна, інші квіти просто потребують цієї процедури.

Які рослини необхідно обрізати у червні

В'юнкі троянди, які зазвичай цвітуть у червні, потребують регулярного обрізання пагонів. Видалення зів’ялих бутонів стимулює рослину давати нові квіти протягом усього сезону, пише Express. Спочатку необхідно видалити всі тонкі, мертві або хворі стебла, а потім видалити гілки, які переросли відведений їм простір. Незалежно від того, в яку пору року ви обрізаєте троянди, сильна обрізка сприятиме сильнішому зростанню, а легша обрізка приведе до менш енергійного зростання.

Багаторічні рослини, такі як герань, також необхідно обрізати у червні. Це стимулює появу свіжого листя. Герань часто повторно цвіте наприкінці сезону. Тому добре мульчуйте та підгодовуйте добривами рослину.

Варто приділити увагу і вічнозеленим рослинам. Більшість таких кущів не потребують особливого догляду та практично не потребують регулярного обрізання. Але на початку літа проводиться обрізка, щоб зберегти форму та контролювати розмір рослини. При обрізанні вічнозеленого куща намагайтеся видалити одну третину старої деревини та зрізати усі хворі чи пошкоджені пагони. Ранні квітучі вічнозелені рослини, такі як рододендрони, дафни та камелії, слід обрізати відразу після цвітіння, щоб збільшити кількість квіткових бруньок на наступний рік.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим необхідно обробляти дерева та чагарники у саду, щоб захистити плоди від черв’яків. Для приготування суміші знадобиться одна рослина.