Багато дачників роблять цю помилку: що не можна робити з півоніям після цвітіння

Читать на русском
Автор
1335
Півонії не можна обрізати влітку
Півонії не можна обрізати влітку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як правильно доглядати півонії після цвітіння і коли їх обрізати

Півонії не дуже довго тішать око своєю красою. Ніжні пелюстки цієї квітки швидко опадають, залишаючи після себе стебло. Недосвідчений дачник може зрізати кущ, але робити цього категорично не можна.

Раніше ми розповідали про правильний полив троянд. Тепер разом із Ukr.media розповідаємо, коли і як правильно підрізати півонії.

Коли і як правильно обрізати півонії

Поживні елементи, які сприяють закладанню нових зав’язей бутонів на наступний рік, формуються саме у стеблі півонії. Якщо його зрізати, наступного сезону цвітіння можна не чекати.

Коли півонії відцвітають, необхідно зрізати тільки сухі квіти та ділянку стебла на кілька сантиметрів нижче за колишній бутон. Решту стебла необхідно залишити до вересня.

Попри те, що квіти вже давно відцвіли, листя півонії ще довго залишаються зеленими, а у вересні поступово червоніють. Тому обрізку слід залишити до осені. Але її потрібно встигнути зробити до перших заморозків. Пізнє обрізання може призвести до пошкодження рослини.

Обрізання півонії слід проводити гострим секатором, зрізуючи пагони трохи вище за землю.

Завдяки своєчасному та правильному обрізанню півонії в наступному сезоні сильнішими та здоровішими, що призведе до рясного цвітіння.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе захистити черешні від птахів. Є кілька гуманних способів, які допоможуть відлякати пернатих від ягід.