Сад без хробаків: чим обробити дерева від шкідників та грибка

Читать на русском
Автор
У сливах, вишнях та інших плодах більше не буде неприємних сюрпризів
У сливах, вишнях та інших плодах більше не буде неприємних сюрпризів. Фото freepik.com

Захистити дерева допоможе одна рослина

Багато фруктових дерев вразливі для атак шкідників. Збираючи фрукти з дерев у власному саду або купуючи їх на ринку, ніколи не можна бути на 100% впевненим у їхній якості. Напевно, в кілограмі вишні або сливи знайдеться хоча б один червивий плід.

Але якщо з покупними фруктами нічого не вдієш, то захистити від черв’яків фруктові дерева у власному саду цілком реально. Обробіть їх розчином із натуральних інгредієнтів і жоден черв’як не оселиться у плодах.

Чим обприскувати дерева від хробаків

Для приготування розчину, який захистить сливи, вишні та інші дерева від черв’яків та грибка, зберіть близько 100 г хвоща. Наріжте траву та залийте 1 л води. Суміш має постояти 24 години.

Процідіть розчин та обприскуйте плодові дерева. Одного разу може бути недостатньо, тому з профілактичною метою повторюйте обробку кожні 14 днів.

Настій на основі хвоща зменшить ризик ураження фруктових дерев хвороботворними мікроорганізмами, і "червиві" ягоди більше не будуть проблемою.

Секрет ефективності цього засобу в тому, що хвощ – джерело кремнієвої кислоти, яка вбиває, серед іншого, грибок. Щобільше, він містить цінні елементи, такі як калій, кальцій та магній, які покращують стан дерев.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно мити покупну черешню. Виявляється, ягоди перед вживанням рекомендується замочувати у двох розчинах.