Бюджетна сезонна страва: фаршировані кабачки з м'ясом оцінять близькі
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Страва готується просто та досить швидко
Кабачки влітку, здається, становлять чи не більшу частину раціону українців. Адже їх можна додавати й до омлетів, й готувати рагу чи смажити оладки.
Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант приготування цього овочу — запекти човниками з фаршем. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "bilous_olha".
Як приготувати кабачки з фаршем
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт.;
- курячий фарш – 0,5 кг;
- сир твердий – 200 г;
- яйце;
- томатний соус (або помідори у власному соку) або помідори – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 середня шт.;
- часник;
Спосіб приготування:
- Кабачки розрізати навпіл та вийняти серединку (її не викидати).
- Викласти в форму для запікання на фольгу, змащену олією.
- Олією змастити самі кабачки.
- Поставити кабачки у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- На олії обсмажити цибулю, нарізану кубиками, натерту моркву та нарізати кубиками серединки кабачків.
- Додати фарш, обсмажити.
- Посолити, поперчити, вичавити часник.
- Додати томатний соус або нарізані помідори, протушкувати.
- В охолоджений фарш додати яйце, викласти на кабачки.
- Поставити в духовку на 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
- За 5 хвилин до готовності посипати натертим сиром.
Раніше ми писали, як приготувати запіканку з кабачків. Це чудовий спосіб нагодувати всю сім'ю.