Мурахи надовго зникнуть із городу: перевірені часом засоби від комах

Читати російською
Автор

Проти комах можна використовувати прості інгредієнти із кухні

Садові мурахи у невеликих кількостях можуть приносити користь на дачі. Вони виконують роль санітарів і розносять ділянкою шматочки органіки. Але водночас вони сприяють розведенню на ділянці попелиці та інших шкідливих комах, підгризають ягоди, квіти. Збудовані мурахами підземні коридори можуть знищити кореневу систему багатьох рослин.

Якщо мурах у саду стало дуже багато, не поспішайте бігти до магазину за отрутою. Спробуйте їх прогнати за допомогою домашніх засобів, які давно довели свою ефективність.

Як вивести мурах на ділянці

Найдоступніший і найефективніший засіб від мурах — окріп. Необхідно протягом декількох днів проливати мурашник великою кількістю окропу. Більшість комах загине. Але є ймовірність, що особини, що залишилися, перебудують мурашник в іншому місці.

Ще одним із найефективніших продуктів для знищення мурах є кукурудзяне борошно. Розсипте продукт навколо мурашника і в місцях, де комах найбільше. Кукурудзяне борошно, яке їдять мурахи, набухає і призводить до загибелі комах, пише Super Express.

Мурахи не переносять спеції з сильним ароматом. Кориця особливо добре зарекомендувала себе у боротьбі з дрібними шкідниками. Просто посипте порошком кориці мурашник і доріжки, якими пересуваються комахи. Через деякий час ви помітите, що шкідники зникли.

Як захистити рослини від мурах

Ще не придумали засоби, які б допомогли назавжди позбутися мурах на ділянці. Але захистити рослини від невеликих колоній мурах можна механічними методами. Наприклад, побілити стовбури дерев. У поєднанні з мульчуванням це відлякає частину мурах.

На молодих саджанцях з гладкою корою можна використовувати так звані ловчі пояси. Достатньо обернути ствол щільною фольгою або плівкою. Для мурах та попелиці це буде перешкодою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як боротися із фітофторою на помідорах. Від небезпечного грибка допоможе розчин із мідним купоросом.