Купувати хімію не доведеться: ця рослина допоможе позбавитися попелиці на ділянці

Читать на русском
Автор
760
Попелиця може знищити рослину
Попелиця може знищити рослину. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Популярна рослина позбавить шкідників

Попелиця може атакувати практично будь-яку рослину і призвести до її загибелі. Тому побачивши цього шкідника на кущах чи деревах, не чекайте, доки він сам зникне.

В арсеналі досвідчених дачників є багато засобів для боротьби з попелицями. Це і покупні розчини, і саморобні суміші. Одним з ефективних засобів зарекомендував себе відвар з листя ревеню, який, можливо, вже росте на вашій ділянці.

Разом з merkur розповідаємо, як приготувати концентрат з листя ревеню, який допоможе позбавитися попелиці та інших шкідників.

Рецепт засобу від попелиці

Зберіть листя ревеню і дрібно наріжте його ножем або ножицями. Потім замочіть подрібнену зелень у воді. На кожні 100 г листя ревеню потрібно близько одного літра води. Для максимальної ефективності листя слід замочувати щонайменше на 24 години.

Через добу, коли листя добре відмокне, слід процідити розчин.

Отриманою рідиною необхідно обприскувати уражені рослини для відлякування шкідників. Найкраще це робити рано-вранці або пізно ввечері, щоб уникнути сонячних опіків на листі та забезпечити максимальну ефективність.

Рекомендується застосовувати засіб з листя ревеню кожні один-два тижні, доки шкідники не зникнуть.

Хоча відвар листя ревеню є натуральним і екологічно чистим рішенням, при поводженні з ним все ж таки рекомендується вживати запобіжних заходів. Уникайте потрапляння в очі та тримайте подалі від дітей та свійських тварин.

Раніше "Телеграф" ділився ефективними способами боротьби зі слимаками. Вигнати шкідників можна без використання покупних засобів.