Максимально швидко та просто: як приготувати горіховий кекс без міксера

Читати російською
Автор

Пухкий, золотистий ароматний кекс

Якщо хочеться чогось смачненького, зовсім необов'язково бігти до магазину. Можна приготувати смачну випічку нашвидкуруч з простих інгредієнтів.

Однією із таких є горіховий кекс, який не потребує багато зусиль та коштів, однак виходить дуже смачним. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zhuravlina cooking".

Як приготувати горіховий кекс

Інгредієнти:

  • цукор – 180 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія – 100 мл;
  • борошно – 260 г;
  • молоко – 200 мл;
  • розпушувач – 15-20 г;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • родзинки – 60 г;
  • горішки – 120 г;

Спосіб приготування:

  1. В миску викласти 3 яйця та перемішати вінчиком.
  2. Додати цукор, ванільний цукор, сіль та знову перемішати.
  3. Додати молоко, олію і знову перемішати.
  4. До борошна додати розпушувач і просіяти через сито до інших інгредієнтів, ретельно вимішати.
  5. Горішки подрібнити у блендері, додати в тісто разом з родзинками та перемішати.
  6. Форму змастити олією або вершковим маслом, вилити тісто.
  7. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  8. Готовий кекс залишити охолонути, витягнути з форми та подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати пиріг з лохиною. Пухке тісто та глазур з білого шоколаду вразить близьких.