Цих булочок зметуть гору за лічені хвилини: м'яке та пишне тісто водолаз, що не черствіє

Читать на русском
Автор
Булочки виходять дуже апетитними
Булочки виходять дуже апетитними. Фото zaxid.net

Завдяки вдалому рецепту тіста випічка довго не черствіє

Ми розповідали, як приготувати чудові варенички з вишнями. Тепер ділимось рецептом смачних булочок з м’якого тіста, які довго не черствіють.

Тісто для цих пиріжків готується за особливим рецептом, який називається "Водолаз", і воно дійсно неймовірне: еластичне, м'яке і не втрачає своїх властивостей протягом тривалого часу. А начинка з полуниці виходить дуже соковитою та ароматною. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 20 г дріжджів (пресованих)
  • 75 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 2 яйця (1 жовток для змащування)
  • 40 г вершкового масла
  • 30 мл олії
  • 0,5 ч. л. солі
  • 600 г борошна
  • Для начинки:
  • 500 г полуниці
  • 75 г цукру
  • 15-20 г крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Наріжте полуницю на невеликі шматочки. У сковороді змішайте полуницю з половиною цукру.
  2. Іншу половину цукру змішайте з крохмалем. Залиште полуницю пустити сік.
  3. Поставте сковороду на вогонь і доведіть полуницю до кипіння. Потім додайте крохмаль з цукром, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть протягом хвилини, потім зніміть з вогню і дайте начинці охолонути.
  4. У молоці розчиніть дріжджі з 1 столовою ложкою цукру та 2 ложками борошна. Залиште опару підійматися.
  5. Відокремте жовток від одного яйця. У мисці змішайте яйця, ванільний і звичайний цукор, сіль, вершкове масло та олію.
  6. Додайте опару до яєчної суміші і перемішайте. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Вимішуйте тісто руками на столі протягом 10 хвилин.
  7. Покладіть тісто в целофановий пакет, випустіть з нього повітря. Помістіть тісто в каструлю з теплою водою (температура 35°C). Залиште тісто підійматися протягом 40 хвилин.
  8. Дістаньте тісто з пакета і розділіть на 50-грамові кульки. Накрийте кульки целофаном і залиште на 10 хвилин.
  9. Розкатайте кульки в коржики діаметром 5 см. Викладіть начинку на кожен коржик і защипніть краї.
  10. Викладіть пиріжки швами вниз на деко, застелене пергаментом. Накрийте пиріжки целофаном і залиште ще на 30 хвилин. Змішайте жовток з водою і змастіть цією сумішшю поверхню пиріжків. Випікайте пиріжки в духовці при 180°C протягом 18-20 хвилин.

Такі булочки виходять надзвичайно апетитними. Також ми розповідали, як смачно заготувати полуницю на зиму.