Ризикуєте залишитися без урожаю: це головна помилка при поливі помідорів у спеку

Читать на русском
Автор
604
Як правильно поливати помідори у спеку Новина оновлена 20 червня 2024, 11:14
Як правильно поливати помідори у спеку. Фото РБК

При вирощуванні помідорів важливо дотримуватися низки правил

Ідеальний догляд за помідорами включає регулярне внесення добрив і акуратний полив. Помідори вимагають певного балансу поживних речовин та вологи для того, щоб розвиватися та приносити багатий урожай. Однак, деякі городники можуть робити помилку, здатну занапастити овочі.

У матеріалі "УНІАН" розповіли, коли і як не варто поливати кущі помідорів, щоби не нашкодити плодам. Варто прислухатися до цієї поради.

Як правильно поливати помідори у спеку

При комфортній теплій погоді овочам достатньо одного поливу на тиждень, хоча все залежить від стадії росту рослин. Перш ніж з’являться плоди, помідори бажано поливати раз на 2-3 дні, а в період плодоношення — раз на 2 дні або щодня, якщо ґрунт швидко висихає.

Але багато дачників роблять помилку і поливають помідори опівдні в спеку. Однак така звичка згубна для рослин, адже за високої температури вода, яка потрапила на листя, може спровокувати опіки. Найкраще поливати овочі вранці чи пізно ввечері.

Крім цього, не можна поливати овочі холодною водою, тому що при великій різниці в температурі рослини отримають стрес і це може негативно позначитися на їх зростанні. Краще набрати воду в бочки й залишити під сонцем, а потім, коли вона трохи нагріється, поливати рослин.

Раніше ми писали, що не можна садити поряд із томатами. Є овочі, які шкодять урожаю помідорів.