З цим лайфхаком перефарбуєте всі стіни у будинку: як відмити руки від фарби за хвилину

Читати російською
Автор

Ви впораєтеся за лічені хвилини

Під час ремонту, фарбування волосся чи навіть малювання картини забруднення рук фарбою не уникнути. Як правило, це стає справжньою проблемою, а фарба ще кілька днів може залишатися на шкірі.

У такому випадку можна спробувати відтерти фарбу механічним способом або професійними хімічними засобами чи народними методами. Якими саме — розповідає "Ukr.Media".

Як видалити фарбу з рук

Розчинник

Це найефективніший засіб, оскільки він видаляє майже будь-яку фарбу. Він легко справляється як зі свіжими, так і з висохлими плямами. Під час контакту із плямою засіб поступово вбирається в її структуру, повертаючи матеріал у рідкий стан. Для початку реакції може знадобитися приблизно одна хвилина. Розчинник слід наносити ватним диском, м'якою чистою ганчіркою або просто ватою. Крім фарби, він також ефективно розчиняє силіконовий герметик і суперклей. Однак, при використанні засіб сильно сушить і подразнює шкіру навіть за короткочасного контакту. Тому після видалення фарби необхідно ретельно промити оброблені ділянки з милом.

Ацетон

Цей засіб часто застосовується в побуті як універсальний очищувач для різних забруднень, і фарба не є винятком. Ацетон відмінно видаляє плями з рук, не залишаючи слідів. Проте він має неприємний запах, є токсичним і вогненебезпечним. Тому його слід використовувати з ватою або тканиною, дотримуючись техніки безпеки.

Олія

Для видалення фарби найкраще використовувати оливкову або соняшникову олію. Вони ефективно видаляють засохлу акрилову фарбу, емаль та нітрофарби. У деяких випадках може допомогти теплий розтоплений маргарин. Щоб видалити фарбу з рук, потрібно нанести олію на ватку або ганчірку і ретельно протерти забруднене місце. Такий засіб не містить хімічних речовин, тому є безпечним для шкіри. Для повного розчинення фарби потрібно приблизно 5-10 хвилин, залежно від ступеня забруднення.

Раніше ми писали, як вичавити сік з лимона за допомогою трубочки. Сокочавилка не знадобиться.