З цим лайфхаком перефарбуєте всі стіни у будинку: як відмити руки від фарби за хвилину

Читать на русском
Автор
Від фарби не залишиться й сліду
Від фарби не залишиться й сліду. Фото vikna.tv

Ви впораєтеся за лічені хвилини

Під час ремонту, фарбування волосся чи навіть малювання картини забруднення рук фарбою не уникнути. Як правило, це стає справжньою проблемою, а фарба ще кілька днів може залишатися на шкірі.

У такому випадку можна спробувати відтерти фарбу механічним способом або професійними хімічними засобами чи народними методами. Якими саме — розповідає "Ukr.Media".

Як видалити фарбу з рук

Розчинник

Це найефективніший засіб, оскільки він видаляє майже будь-яку фарбу. Він легко справляється як зі свіжими, так і з висохлими плямами. Під час контакту із плямою засіб поступово вбирається в її структуру, повертаючи матеріал у рідкий стан. Для початку реакції може знадобитися приблизно одна хвилина. Розчинник слід наносити ватним диском, м'якою чистою ганчіркою або просто ватою. Крім фарби, він також ефективно розчиняє силіконовий герметик і суперклей. Однак, при використанні засіб сильно сушить і подразнює шкіру навіть за короткочасного контакту. Тому після видалення фарби необхідно ретельно промити оброблені ділянки з милом.

Ацетон

Цей засіб часто застосовується в побуті як універсальний очищувач для різних забруднень, і фарба не є винятком. Ацетон відмінно видаляє плями з рук, не залишаючи слідів. Проте він має неприємний запах, є токсичним і вогненебезпечним. Тому його слід використовувати з ватою або тканиною, дотримуючись техніки безпеки.

Олія

Для видалення фарби найкраще використовувати оливкову або соняшникову олію. Вони ефективно видаляють засохлу акрилову фарбу, емаль та нітрофарби. У деяких випадках може допомогти теплий розтоплений маргарин. Щоб видалити фарбу з рук, потрібно нанести олію на ватку або ганчірку і ретельно протерти забруднене місце. Такий засіб не містить хімічних речовин, тому є безпечним для шкіри. Для повного розчинення фарби потрібно приблизно 5-10 хвилин, залежно від ступеня забруднення.

Раніше ми писали, як вичавити сік з лимона за допомогою трубочки. Сокочавилка не знадобиться.