Не підживлення, а отрута: це добриво не можна використовувати при вирощуванні цибулі

Читать на русском
Автор
Чим не можна підгодовувати цибулю Новина оновлена 19 червня 2024, 17:50
Чим не можна підгодовувати цибулю. Фото Freepik

Від цього добрива цибулина перестає рости

Всі овочі на городі потребують підгодівлі, тому що вони забезпечують рослини необхідними поживними речовинами. Однак багато городників роблять помилки, обираючи неправильні добрива або порушуючи дозування.

У матеріалі TSN розказано, яке підживлення не можна використовувати при вирощуванні цибулі. Якщо ігнорувати цю пораду, можна залишитись без щедрого врожаю.

Чим не можна підгодовувати цибулю

Ці овочі не можна підгодовувати свіжим гноєм та азотними добривами у великих кількостях. Річ у тому, що вони можуть призвести до нарощування зеленої маси, але це шкодить формуванню цибулин, а це, у свою чергу, знизить якість і кількість врожаю.

Городникам не рекомендують використовувати підживлення з використанням трави, часто, наприклад, настої готують із кропиви. Але таке добриво негативно впливає на підземну частину цибулі. Якщо проігнорувати це зауваження, то цибулина перестане рости, а вся енергія піде на нарощування зелених пагонів.

Основна проблема такого трав’яного настою полягає у високому вмісті азоту. А надлишок цього мікроелемента викликає дефіцит фосфору, калію, цинку, магнію, бору та інших цінних речовин.

Раніше "Телеграф" писали чим удобрювати огірки на грядці. Одне натуральне підживлення — незамінний інструмент для кожного городника.