Одяг стане жорстким: не додавайте цей засіб у машинку під час прання

Читать на русском
Автор
Чому не можна додавати миючий засіб під час прання Новина оновлена 19 червня 2024, 09:50
Чому не можна додавати миючий засіб під час прання. Фото pexels.com

Використання цього засобу може також пошкодити пристрій

Під час прання для посилення ефекту часто додають різноманітні інгредієнти. Проте, є засіб, які категорично не можна використовувати під час прання, тому що він може пошкодити техніку і зробити одяг жорсткішим.

У матеріалі Lifehacker розказано, що деякі експерти радять під час прання додавати в барабан ложку миючого засобу для посуду. Але насправді це робити не варто.

Чому не можна додавати миючий засіб під час прання

Поломки приладу

Миючий засіб дійсно часто використовують, щоб позбавитися жирних плям, оскільки піна "прорізає" жир і видаляє забруднення. Але не варто миючий засіб додавати до пральної машинки, оскільки надмірна кількість піни може пошкодити прилад. Машинка почне витрачати більше води, тому процес прання може затягнутися. Залишки піни можуть накопичитися всередині барабана та створити неприємний запах.

Роздратування чутливої шкіри

У складі миючого засобу є агресивні хімічні речовини, які під час прання можуть осідати на речах. У деяких людей це може спровокувати дратівливість шкіри або алергічну реакцію.

Пошкодження одягу

Волокна одягу, особливо делікатного, якщо їх регулярно прати з миючим засобом, стануть жорсткими, тому що піна створюватиме на них мильну плівку. А ось порошки не тільки очищають речі від плям, а й захищають волокна в процесі прання.

"Телеграф" писав раніше, як самостійно зробити кондиціонер для білизни. Простий лайфхак, який допоможе заощадити кошти.