Справжнє "кулінарне" прання: навіщо у пралку додавати перець, олію та сіль

Читать на русском
Автор
Одяг довго виглядатиме як новий
Одяг довго виглядатиме як новий. Фото ukr.media

Ці поради стануть у нагоді

Під час прання одягу, постільної білизни чи виведення плям господині можуть використовувати хімічні засоби або ж народні методи. Зокрема, дехто використовує соду чи крейду для виведення плям.

Сьогодні ми хочемо розповісти як можна застосовувати під час прання олію, перець чи сіль. А порадами та лайфхаками з нами поділилися на порталі "Ukr.Media".

Навіщо використовувати під час прання перець, олію та сіль

Так, перець може вдихнути нове життя у вицвілі речі гардероба. Завдяки своїм абразивним властивостям, він видаляє залишки прального порошку з волокон тканини. Крім того, гостра спеція допомагає зберегти колір домашнього текстилю.

Для цього достатньо час від часу додавати чайну ложку меленого перцю в барабан пральної машини або в відсік для кондиціонера перед пранням. Найкраще прати білизну в цьому випадку в холодній воді.

Сіль також здатна повернути речам їхнє колишнє яскраве забарвлення. Після прання одяг стає помітно яскравішим. Крім того, сіль не лише видаляє залишки порошку і кондиціонера з тканини, а й робить білизну м'якшою і приємнішою на дотик. Сіль можна використовувати по-різному: додати чайну ложку у відсік для порошку пральної машини або розчинити в тазу з теплою водою.

Кухонна сіль також ефективна для видалення плям з одягу. Плями крові зникнуть, якщо замочити їх у холодній воді з сіллю, а гаряча вода з сіллю допоможе видалити сліди поту з білих сорочок. У поєднанні з лимоном сіль може вивести іржу та плісняву, а разом із содою — свіжі плями від чаю та кави.

Соняшникова олія допомагає повернути рушникам м'якість і свіжість. Для цього в ємність додають вісім літрів гарячої води, по дві столові ложки соди, натертого господарського мила і соняшникової олії. Рушники замочують у цій суміші на вісім годин, періодично помішуючи їх. Після замочування рушники потрібно добре прополоскати та випрати в пральній машині.

Раніше ми писали, як правильно прати джинси. Важливо не припускатися помилок і джинси завжди виглядатимуть, як нові.