Купувати більше не потрібно: як зробити кондиціонер для білизни своїми руками

Читать на русском
Автор
Як зробити кондиціонер для білизни вдома Новина оновлена 25 травня 2024, 22:20
Як зробити кондиціонер для білизни вдома. Фото Freepik

Кондиціонер надає тканинам гарного аромату і продовжує їх свіжість

При пранні білизни використання кондиціонера відіграє важливу роль, додаючи м’якості тканин і запобігаючи появі статичної електрики. Однак, щоб заощадити кошти, господарки можуть легко приготувати аналогічний засіб вдома з доступних інгредієнтів.

У матеріалі Przyślij Przepis експерти підказали, чому кондиціонер для білизни набагато кращий, ніж магазинний. Також господаркам розповіли, які інгредієнти потрібні для його приготування.

Чому магазинні кондиціонери небезпечні

Такі кондиціонери можуть вважатися небезпечними з кількох причин. Деякі з них містять токсичні хімічні речовини, такі як барвники та консерванти, які можуть викликати подразнення шкіри, алергії та навіть серйозні захворювання при тривалому використанні.

Також магазинні кондиціонери можуть виділяти шкідливі випари, які вдихаються людиною та можуть негативно вплинути на здоров’я дихальних шляхів. Крім того, виробництво та утилізація магазинних кондиціонерів можуть завдавати шкоди навколишньому середовищу через вміст шкідливих хімічних речовин та використання пластикової упаковки.

Як зробити кондиціонер для білизни вдома

Щоб зробити домашній кондиціонер для білизни, вам знадобляться дві склянки теплої кип’яченої води, три чайні ложки лимонної кислоти та десять крапель вибраної ефірної олії. Змішайте теплу воду з лимонною кислотою у відповідному контейнері та добре перемішайте, поки кислота повністю не розчиниться. Потім додайте вибрану ефірну олію, наприклад, лаванди для приємного аромату білизни або чайного дерева для антибактеріальних властивостей.

Перемішайте суміш, щоб інгредієнти поступово розподілилися. Після прання додайте кондиціонер у барабан пральної машини при полосканні або використовуйте його як ополіскувач для білизни під час останнього полоскання. Цей домашній кондиціонер допоможе зробити вашу білизну м’якою, надаючи їй приємного аромату та вбиваючи бактерії.

"Телеграф" писав раніше, як вивести з одягу плями трави. Декілька порад, які допоможуть ефективно і швидко вирішити проблему.