Зірковий актор "Володаря перснів", який назвав Путіна варваром, приїхав до Чернівців (фото)

Читать на русском
Автор
591
Вігго Мортенсен підтримує українців у війні з Росією Новина оновлена 16 червня 2024, 19:08
Вігго Мортенсен підтримує українців у війні з Росією. Фото Getty Images

Вігго Мортенсен став гостем кінофестивалю "Миколайчук Open"

Голлівудський актор Вігго Мортенсен, який зіграв вождя Арагорна у легендарній франшизі "Володар перснів", відвідав Чернівці. Раніше знаменитість прямо назвав президента Росії Путіна варваром.

Вігго Мортенсен, який підтримує Україну та її мешканців і виступає проти російської агресії, став почесним гостем кінофестивалю "Миколайчук Open", який триватиме до 23 червня. На відкритті фестивалю пройшов показ режисерської роботи Мортенсена, вестерн The Dead Don’t Hurt ("Мертві не завдають болю").

Зірка "Володаря перснів" з’явився на заході у чорній футболці з тризубцем, пофарбованим у синьо-жовті кольори українського прапора. Фотографію з 65-річним Вігго виклав на Фейсбуці актор та співак Богдан Ластівка.

"Моя донька Леся і Viggo Mortensen — актор — Aragorn у фільмі Володар перснів, який приїхав на кінофестиваль у Чернівці", — підписав знімок артист.

Вігго Мортенсен
Фото: facebook.com/bogdan.lastivka
Вігго Мортенсен
Фото: suspilne.media/chernivtsi

Як повідомив програмний директор фестивалю Алекс Малишенко "Суспільному", 16 червня кінороботу зірки буде показано вперше в Україні.

Вігго Мортенсен
Вігго Мортенсен на пресконференції у Чернівцях. Фото: suspilne.media/chernivtsi

"Мертві не завдають болю"

Це вестерн, дія якого відбувається в Америці 1860-х років, під час Громадянської війни. У фільмі Вігго Мортенсен хотів показати життя жінок, які чекають на чоловіків з війни, та їхній внесок у розвиток своєї країни.

Раніше "Телеграф" розповідав, що чоловік у костюмі Бетмена влаштував переполох на шоу талантів у Британії, підтримавши українців. Домовити виконавцю так і не дали.