Запіканка стане кориснішою та не розвалиться: чим замінити борошно у випічці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![М'яка, повітряна запіканка, без борошна та без манки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/aa/be3b8dc7-488b66f52fdf75f65de3b95e43e8aaa5.jpg?v=8090_1)
Таку страву приготує навіть новачок
Запіканка є чудовим варіантом сніданку або перекусу. Як правило, готується вона досить просто — достатньо просто змішати усі інгредієнти та поставити випікатися.
Проте дехто не любить борошно у цій страві через калорійність, проте воно виконує основну функцію, завдяки якій запіканка не розвалюється. Сьогодні ми розповімо, чим можна замінити цю складову. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "moskovchenkoalena".
Як приготувати запіканку без борошна
Інгредієнти:
- сир (жирний домашній) – 500 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 50 г (можна додавати за смаком);
- вершки домашні жирні – 1 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- молоко — 100 мл;
- цедра лайму – 1 шт. (можна замінити на лимон або апельсин);
- ванільний цукор;
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти, крім цедри, відправити в блендер.
- Збити масу до кремової текстури.
- Додаємо цедру і перемішати.
- Вилити суміш у форму для випікання.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
- Дати запіканці повністю охолонути.
- Подавати з ягодами та сметаною.
Раніше ми писали, як приготувати крембл з полуниці на сніданок. Ця страва вийде смачнішою, ніж запіканка.