Запіканка стане кориснішою та не розвалиться: чим замінити борошно у випічці

Читать на русском
Автор
М'яка, повітряна запіканка, без борошна та без манки
М'яка, повітряна запіканка, без борошна та без манки. Фото 1000.menu

Таку страву приготує навіть новачок

Запіканка є чудовим варіантом сніданку або перекусу. Як правило, готується вона досить просто — достатньо просто змішати усі інгредієнти та поставити випікатися.

Проте дехто не любить борошно у цій страві через калорійність, проте воно виконує основну функцію, завдяки якій запіканка не розвалюється. Сьогодні ми розповімо, чим можна замінити цю складову. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "moskovchenkoalena".

Як приготувати запіканку без борошна

Інгредієнти:

  • сир (жирний домашній) – 500 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 50 г (можна додавати за смаком);
  • вершки домашні жирні – 1 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • молоко — 100 мл;
  • цедра лайму – 1 шт. (можна замінити на лимон або апельсин);
  • ванільний цукор;

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти, крім цедри, відправити в блендер.
  2. Збити масу до кремової текстури.
  3. Додаємо цедру і перемішати.
  4. Вилити суміш у форму для випікання.
  5. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
  6. Дати запіканці повністю охолонути.
  7. Подавати з ягодами та сметаною.

Раніше ми писали, як приготувати крембл з полуниці на сніданок. Ця страва вийде смачнішою, ніж запіканка.