Вийде пухкою та ніжною: як приготувати сирну запіканку без борошна
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Легка, повітряна, дуже смачна страва](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/7b/481e79db-d5d25f516beccdb918576e73f15877b3.jpg?v=7361_1)
Запіканка просто тане в роті
Кисломолочний сир є інгредієнтом багатьох страв. З нього роблять сирники, солоні намазки, додають до салатів чи готують смачні десерти.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смачної страви з сиру, а саме пухкої та ніжної запіканки без борошна, що вийде навіть у новачка. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "katarina movchan".
Як приготувати запіканку без борошна
Інгредієнти:
- кисломолочний сир (бажано 5-9% жирності) – 1 кг;
- яйця – 5 шт.;
- сметана – 200 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- манна крупа – 60 г;
- цедра одного апельсина;
- родзинки – 100 г;
- курага – 100 г;
Спосіб приготування:
- У мисці за допомогою міксера зʼєднати кисломолочний сир, яйця, сметану, звичайний та ванільний цукор.
- Додати манну крупу, перемішати.
- Родзинки та курагу помити, залити окропом на 5 хвилин.
- Курагу нарізати на маленькі кубики.
- Цедру апельсина, курагу та родзинки додати до сиркової маси та ще раз добре вимішати.
- Форму для випікання змастити вершковим маслом та вилити в неї масу.
- Розрівняти ложкою та запекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Вимкнути духовку, трішки відкрити дверцята, залишити охолоджуватися.
- Після охолодження можна розрізати та куштувати.
Раніше ми публікували рецепт лінивої випічки з лаваша та сиру. Ця страва показує, як бюджетні інгредієнти можуть зробити справжнє смакове диво.