Вийде пухкою та ніжною: як приготувати сирну запіканку без борошна

Читать на русском
Автор
Легка, повітряна, дуже смачна страва Новина оновлена 25 травня 2024, 08:50
Легка, повітряна, дуже смачна страва. Фото 1000.menu

Запіканка просто тане в роті

Кисломолочний сир є інгредієнтом багатьох страв. З нього роблять сирники, солоні намазки, додають до салатів чи готують смачні десерти.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смачної страви з сиру, а саме пухкої та ніжної запіканки без борошна, що вийде навіть у новачка. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "katarina movchan".

Як приготувати запіканку без борошна

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир (бажано 5-9% жирності) – 1 кг;
  • яйця – 5 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • манна крупа – 60 г;
  • цедра одного апельсина;
  • родзинки – 100 г;
  • курага – 100 г;

Спосіб приготування:

  1. У мисці за допомогою міксера зʼєднати кисломолочний сир, яйця, сметану, звичайний та ванільний цукор.
  2. Додати манну крупу, перемішати.
  3. Родзинки та курагу помити, залити окропом на 5 хвилин.
  4. Курагу нарізати на маленькі кубики.
  5. Цедру апельсина, курагу та родзинки додати до сиркової маси та ще раз добре вимішати.
  6. Форму для випікання змастити вершковим маслом та вилити в неї масу.
  7. Розрівняти ложкою та запекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  8. Вимкнути духовку, трішки відкрити дверцята, залишити охолоджуватися.
  9. Після охолодження можна розрізати та куштувати.

Раніше ми публікували рецепт лінивої випічки з лаваша та сиру. Ця страва показує, як бюджетні інгредієнти можуть зробити справжнє смакове диво.