Як огурчик: король Чарльз III, який лікується від раку, захопив образом у військовій формі (фото)

Читать на русском
Автор
Чарльз із дружиною Каміллою на параді Trooping the Colour 2024 Новина оновлена 15 червня 2024, 15:11
Чарльз із дружиною Каміллою на параді Trooping the Colour 2024. Фото Getty Images

Британія проводить військовий парад на честь дня народження короля Чарльза III

Велика Британія сьогодні влаштовує грандіозний захід. У суботу в Лондоні проходить щорічний військовий парад Trooping the Color, який влаштовується щорічно на честь дня народження короля. І хоча народився Чарльза III у листопаді, офіційне публічне святкування відбувається 15 червня. Не пропустила урочисте свято навіть хвора на рак Кейт Міддлтон.

Захід, що включає приголомшливу процесію військовослужбовців і проліт Королівських ВПС, що пролітає в небі над містом, вже понад 260 років відзначає офіційний день народження британського монарха, пише people. У 2024 році захід ознаменував другі Trooping the Color за час королівського правління сина Єлизавети II.

30 травня було підтверджено, що король Чарльз візьме участь у параді під час лікування раку з невеликими змінами у його участі. Замість того, щоб їхати верхи, як це було в попередні роки, член королівської сім’ї взяв участь у процесії, сидячи у кінному екіпажі поряд із королевою Каміллою.

британська карета в лондоні король чарльз королева камілла
Фото: Getty Images

На церемонії король був одягнений у туніку ордена Почесної варти з ведмежої шкури з синьою підв’язкою на честь прапора полку, з лицарськими підв’язками, з вензелем його покійної матері та військовими нагородами Благородного ордену.

Король Чарльз також мав низку медалей, у тому числі коронаційну медаль королеви Єлизавети 1953 року, а також ювілейні медалі покійного монарха за весь час її правління від срібла до платини, отримані у 2022 році.

Зазначимо, що у травні Чарльз повернувся до публічних королівських обов’язків після того, як лікарі дали йому на це дозвіл. Його лікування від раку ще продовжується.

король чарльз iii
Фото: Getty Images

Камілла була одягнена в блідо-зелену шовкову крепову сукню і пальто від дизайнера Анни Валентайн і капелюх від улюбленого королівського дизайнера Філіпа Трейсі. Монарх, який є головнокомандувачем Гренадерської гвардії, доповнила свій образ військовою брошкою цієї гвардії.

король чарльз iii королева камілла
Фото: Getty Images

Нагадаємо, що у квітні Камілла як головнокомандувач відвідала полк Королівських уланів. На захід королева-консорт одягла шпильку — череп із двома прапорами.