Онкохворий Чарльз III і Камілла у яскраво-рожевих мантіях відвідали службу почесного Ордену, якому понад 100 років (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Чарльз III та його дружина Камілла в Лондоні 15 травня 2024 року Новина оновлена 15 травня 2024, 18:51
Чарльз III та його дружина Камілла в Лондоні 15 травня 2024 року. Фото Getty Images

До них приєдналися майже 2000 членів, які мають нагороди Ордену Британської імперії

Король Великої Британії Чарльз III, який страждає на онкозахворювання, продовжив свій насичений подіями тиждень, відвідавши сьогодні службу посвяти Ордену Британської імперії разом із дружиною, королевою-консорт Каміллою.

75-річний монарх і його дружина 15 травня піднялися сходами собору Святого Павла в Лондоні на захід, де вони приєдналися до майже 2000 людей, кавалерів різних королівських нагород. Саме цієї середи в соборі велася служба, присвячена Ордену Британської імперії.

Це лицарський орден, заснований королем Британії Георгом V 4 червня 1917 року, має девіз "For God and the Empire" ("За Бога та Імперію"). Він є наймолодшим у системі британських нагород і налічує найбільше членів.

Чарльз і Камілла були одягнені в яскраво-рожеві мантії, також відомі як "мантії Ордену", під якими король також носив військово-морську форму.

король чарльз та королева камілла
Фото: Getty Images

Після прибуття близько 11 години ранку Чарльза та Каміллу зустрів у соборі Святого Павла лорд-мер лондонського Сіті, олдермен професор Майкл Майнеллі. Потім пару супроводжували всередину, де їх вітали декан, капітул та офіційні особи Ордену, перш ніж вони зайняли свої місця у порядку процесії.

король чарльз і королева камілла в соборі святого павла
Фото: Getty Images
король чарльз та королева камілла в мантіях
Фото: Getty Images

Зазначимо, що у травні Чарльз повернувся до публічних королівських обов’язків після того, як лікарі дали йому на це дозвіл. Його лікування від раку ще продовжується.