Без покупних засобів: чим ефективно очистити гриль

Читать на русском
Автор
Решітку можна очистити без миючих засобів
Решітку можна очистити без миючих засобів. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Жир і продукти, що пригоріли, видаляться без зусиль

Весняний та літній час нерозривно пов’язаний з барбекю. Але після кожного такого застілля на свіжому повітрі залишається неприємне завдання з очищення решітки гриль.

Зазвичай це стомлююче та важке завдання. Але воно більше не псуватиме настрій, якщо замість простого миючого засобу використовувати для видалення залишків продуктів і жиру, що пригорів, продукти з кухні.

Чим ефективно очистити гриль

Решітка гриль дуже легко брудниться під час використання. Для регулярного чищення можна використовувати губку або грубу ганчірку. Сильні забруднення ефективно видаляються металевим скребком або щіткою із жорсткою щетиною.

Замість побутової хімії для очищення решіток гриль рекомендується використовувати:

Лимонна кислота – містить інгредієнти, які допоможуть повернути блиск навіть найбруднішим частинам гриля. Продукт також надасть ґратам гарний блиск.

Цибуля – маловідома, але надзвичайно ефективна для очищення гриля. Все, що вам потрібно зробити, це наколоти цибулю на вилку та натерти овочем теплу решітку. Це допоможе розчинити жир, і його буде легко видалити пізніше.

Алюмінієва фольга – просто зробіть з фольги кулю та енергійно протріть нею елементи решітки. Фольга буде діяти як мочалка і видаляти залишки їжі, що пригоріла.

Газета також може стати в пригоді для чищення гриля. Необхідно її сильно зім’яти та протерти нею решітки гриля. Папір відмінно вбере жир, що скупчився.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити жовті п’ята на поверхні холодильника. Позбутися проблеми допоможе господарське мило.